>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

„Mikase“ obradovale i Beograđane

"ODBOJKA SUTRA – LOPTE ZA POBEDE"

 

Akcija „Odbojka sutra – Lopte za pobede“, koju realizuje Odbojkaški savez Srbije, u saradnji sa Kompanijom „Vip mobile“, generalnim sponzorom OSS nastavljena je u Beogradu podelom novih „Mikasa“ lopti

Danas su lopte dobili osnovci iz 46 škola iz opština Stari Grad, Voždovac, Zemun, Barajevo, Čukarica, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski Venac, Zvezdara i Vračar, kao i 2026 učenica i učenika iz 12 specijalnih škola.

Osim u Beogradu lopte su podeljene u 451 osnovnoj školi iz 22 grada u Srbiji koje imaju ukupno 119 275 učenika.

 

Beogradskim osnovcima lopte je u dvorani Sport Eko podelila Jelena Gajin, predstavnik kompanije Vip mobile, a uručenju lopti prethodila je revijalna utakmica između učenika osnovnih škola "Miloš Crnjanski" iz Beograda i "Pavle Popović" iz Barajeva.

 

 

 

 

 

Jelena Gajin, predstavnik kompanije Vip mobile izrazila je zadovoljstvo nastavkom akcije „Odbojka sutra – Lopte za pobede“.

- Kompanija Vip je zajedno sa Odbojkaškim savezom Srbije pokrenula ovu akciju u aprilu 2008. godine, s ciljem da se popularizuje odbojka među najmlađima, da se promoviše zdrav način provođenja slobodnog vremena, timski duh i fer plej među školarcima. Izuzetno nam je drago što je akcija naišla na pozitivne reakcije đaka. Verujemo da ćemo u narednom periodu imati nove mlade odbojkaške talente koji će doprineti budućim uspesima srpskog sporta – rekla je Jelena Gajin.

 

 

 

 

Akcija „Odbojka sutra – Lopte za pobede“ uključila je u Beogradu 12 specijalih škola. To su škole "Dušan Dugalić" iz Vračara, "Sava Jovanović Sirogojno", "Radivoj Popović" i "V. Radmanović" iz Zemuna, "Dragan Kovačević" iz Starog Grada, "Miloje Pavlović" iz Čukarice te "Boško Buha" iz Zvezdare. Lopte su dobile i voždovačke škole "Jajinci" i "Miodrag Matić" i škole iz opštine Savski Venac, "Anton Skala", "Dragan Hercog" i "Stefan Dečanski".

 

 

 

 

Lopte su uručene direktorima, nastavnicima i učenicima sledećih škola beogradskih opština, "Skadarlija" i "Stari Grad" iz opštine Stari Grad. Lopte su otišle i u tri voždovačke škole, "Vasa Čarapić", "Vojvoda Putnik" i "Vuk Karadžić" kao i škole "Dositej Obradović", "Miloš Crnjanski", "Ujedinjene nacije", "Velimir Nazor", "Duško Radović", "Ljuba Nenadović", "Miroslav Antić" i "Karađorđe" iz Čukarice.

 

Šest škola iz opštine Novi Beograd dobilo je Mikasa lopte, "20. oktobar", "Duško Radović", "Đuro Strugar", "Ivan Gundulić", "Jovan Dučić" i "Vlada Obradović Kameni".

 

Lopte su uručene i osnovicma pet osnovnih škola iz opštine Rakovica, "Branko Ćopić", "Đura Jakšić", "Franc Prešern", "Ivo Andrić" i "Nikola Tesla".

 

 

 

 

Lopte su uručne i školama "Boško Plakojević Pinki" i "Gornja Varoš" iz Zemuna, školi "Pavle Popović" iz Barajeva, "Ivo Lola Ribar" i "Mića Stojanović" iz Grocke i "Isidora Sekulić" iz opštine Savski Venac, te školama "Starina Novak" i "Stevan Dukić" iz Palilule. "Ivan Goran Kovačić", "Ćirilo i Metodije", "Desanka Maksimović" i "Dragojlo Dukić" su škole iz opštine Zvezdara koje su dobile lopte.

 

Škole iz Vračara, "Jovan Miodragović", "Kralj Petar II Karađorđević", "Svetozar Marković" i "Vladislav Ribnikar" uključene su u akciju "Lopte za pobede".

 

Svečanost u dvorani Sport Eko nastavak je akcije „Odbojka sutra – Lopte za pobede“, koju u saradnji sa Kompanijom „Vip mobile“, generalnim sponzorom OSS sprovodi Odbojkaški savez Srbije. U okviru ove akcije planirano da sve osnovne škole u Srbiji dobiju odbojkaške lopte „Mikasa“.

 

Akcija se realizuje uz podršku i saglasnost Ministarstva prosvete Srbije i Ministarstva omladine i sporta Srbije.