>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Slobodan Milošević na sastanku u Lozani

FIVB – TAKMIČARSKA KOMISIJA

Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS i član Takmičarske komisije FIVB, prisustvovao je sastanku jedne od najvažnijih Komisija Svetske odbojkaške federacije, koji je održan u Lozani.

 

 

 

 

 

 

 

 

Na prvom ovogodišnjem sastanku Takmičarska komisija FIVB razmatrala je kandidature za kadetska i juniorska Svetska prvenstva, koja će se odigrati naredne godine.
Takođe, razmatrani su i izveštaji o inspekcijama za XVI SP 2010. u konkurenciji seniorki, koje će se odigrati od 29. oktobra – 14. novembra u Japanu, kao i za Olimpijske igre mladih, koje će se odigrati od 14. – 26. avgust u Singapuru.
Kandidati za organizaciju XII SP 2011. u konkurenciji kadetkinja su Turska, Vijetnam i Meksiko, dok je u konkurenciji kadeta Egipat jedini kandidat za organizaciju XII SP 2010.
Peru je jedini kandidat za organizaciju XVI SP 2011. u konkurenciji juniorki.
Kandidati za organizaciju XVI SP 2011. u konkurenciji juniora su Brazil i Iran.
Na sastanku je raspravljano i o predlozima za Kontinentalne kvote za SP 2014, novom sistemu određivanja poena u svim takmičenjima za izradu Rang liste FIVB, kao i o mogućnosti uvođenja „zlatnog seta“. Svi predlozi Takmičarske komisije FIVB biće razmatrani na narednom sastanku Administrativnog Borda FIVB u aprilu.