>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

IN MEMORIAM: Rade Ljoljić

IN MEMORIAM


RADE LJOLJIĆ

(20. 06. 1955. – 30. 01. 2010.)

Rade Ljoljić, dugogodišnji nacionalni odbojkaški sudija i kontrolor – delegat, preminuo je juče u Beogradu posle kraće i teške bolesti.
Odbojkaški sudija je postao 1974. godine. Kao student Ekonomskog fakulteta u Beogradu bio je veoma angažovan sudija – često i kao igrač, jer je Rade i osnovao ekipu na svom fakultetu. Sudijska strast nije popustila ni kada je diplomirao, pa je ubrzo počeo da napreduje ka višim takmičarskim rangovima. Dugo godina je sudio utakmice u najkvalitetnijim ligama tadašnje Jugoslavije, a zatim je, 1998. godine prešao u kontrolore-delegate. Paralelno sa sudijskim i kontrolorsko-delegatskim poslovima, bio je angažovan u sudijskim organizacijama Beograda i Srbije, a pomagao je i u obezbeđivanju sredstava za finansiranje. Kada je kod nas počela da se igra odbojka na presku (beach-volley), Rade Ljoljić je bio jedan od sudija pionira, a prvi je od naših sudija sudio međunarodnu beach-volley utakmicu van Srbije, 1994. godine u Grčkoj.
Na odbojkaškim utakmicama u Beogradu, Radeta Ljoljića ste mogli uvek da vidite, ako ne pored terena, onda je bio na tribinama, ponekad u društvu svoje dve ćerke.
Poslednjih godina, Rade Ljoljić je bio kontrolor-delegat Wiener Stadtische Super Lige i Prve lige.
Kremacija Radeta Ljoljića obaviće se u sredu, 03. februara u 16,00 časova na Novom groblju u Beogradu.