>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Snežana Samardžić – Marković posetila Natašu Luković

MINISTARSTVO OMLADINE I SPORTA SRBIJE



Snežana Samardžić – Marković, ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, posetila je danas u Domu „Bežanijska kosa“ Gerontološkog centra Beograd, Natašu Luković, kapitena odbojkaške reprezentacije Jugoslavije koja je na šampionatu Evrope 1951. godine osvojila bronzanu medalju.

 

 

 

 

 


Snežana Samardžić – Marković, ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, interesovala se za kvalitet usluga i tretman Nataše Luković u Domu „Bežanijska kosa“ i naglasila:

- Ovu godinu posvetićemo brizi o nekadašnjim sportskim asovima, jer su oni zaslužili svu našu podršku za ono što su dali ovoj zemlji. To će biti jedan od prioriteta Minsitarstva tokom 2010. godine, uz unapređenje školskog sporta.

 

- Prijatno sam iznenađena. Nisam očekivala da ćete me posetiti, s obzirom da je malo državnih funkcionera koji su spremni da nađu vremena, da obiđu one koji su nekada proslavljali ime naše zemlje. – istakla je Nataša Luković, koju je svojevremo L’Ekip iz Francuske u izboru za najbolju odbojkašicu Sveta svrstao na drugo mesto.


Nataša Luković je 14 godina igrala za reprezentaciju Jugoslavije, a 10 godina je bila kapiten nacionalnog tima.


Na fotografiji sa EP 1951. je prva postava reprezentacije Jugoslavije (s leva na desno): Nataša Luković, Desa Končar, Tilka Gajšek, Gordana Tkačuk, Liza Valentan i Anica Flis.