>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Izuzetno uspešna 2009. godina

OSS – SEDNICA PREDSEDNIŠTVA

U beogradskom hotelu „M“ danas je održana redovna sednica Predsedništva Odbojkaškog saveza Srbije. Članovi Predsedništva OSS ocenili su da su takmičarski i organizacioni rezultati u 2009. godini bili izuzetni. Nacionalne selekcije su u 2009. godini postigle odlične rezultate, osvojivši na 20 zvaničnih takmičenja ukupno 12 medalja: 3 zlatne, 8 srebrnih i 1 bronzanu. Pored medalja, reprezentativke i reprezentativci Srbije su osvojili i 17 pojedinačnih nagrada: 2 puta za najboljeg igrača (MVP), 5 puta za najboljeg tehničara, 4 puta za najboljeg smečera, po 2 puta za najboljeg servera i blokera i po 1 za najboljeg poentera i libera.  Takođe, u beach – volley, reprezentativke i reprezentativci Srbije nastupili su na 8 zvaničnih takmičenja i osvojili 4 medalje: 1 zlatnu, 1 srebrnu i 2 bronzane.




Sednici su prisustvovali: Aleksandar Boričić, predsednik OSS, Nenad Golijanin, prvi potpredsednik OSS, Goran Pitić, potpredsednik OSS, Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS, Vladimir Grbić, član Komisije za razvoj svetske odbojke FIVB, Ivan Vladisavljević, predsednik Komisije za beach – volley OSS, Dragan Tadić, direktor takmičenja OSS, Dragan Todorović, disciplinski sudija OSS, Dr Vladimir Ćuk, predsednik UOSS, Goran Nešić, predstavnik UOTS, Goran Ćato predsednik predsedništva UOKPL, Čedomir Nedeljković, komesar takmičenja UOKPL, Milan Jovanović, predsednik UOKRL i Dušan Keser, komesar takmičenja UOKRL.


IZJAVA ALEKSANDRA BORIČIĆA


IZJAVA NENADA GOLIJANINA


IZJAVA SLOBODANA MILOŠEVIĆA

Odbojkaške reprezentacije Srbije su ove godine odigrale ukupno 132 utakmice i ostvarile 98 pobeda, uz 34 poraza. Procenat uspešnosti svih odbojkaških reprezentacija Srbije u 2009. iznosi impresivnih 74,24 % pobeda.
Ženska kadetska reprezentacija Srbije je u 2009. godini osvojila drugo mesto i srebrnu medalju na SP 2009, drugo mesto i srebrnu medalju na EP 2009. i prvo mesto i zlatnu medalju na BŠ 2009.
Muška kadetska reprezentacija Srbije je osvojila prvo mesto i zlatnu medalju na SP 2009, drugo mesto i srebrnu medalju na EP 2009, drugo mesto i srebrnu medalju na EYOF 2009 i drugo mesto i srebrnu medalju na BŠ 2009.
Ženska juniorska reprezentacija Srbije je osvojila drugo mesto i srebrnu medalju na BŠ 2009.
Muška juniorska reprezentacija Srbije je osvojila treće mesto i bronzanu medalju na BŠ 2009.
Ženska seniorska reprezentacija Srbije osvojila je prvo mesto i zlatnu medalju u premijernom izdanju Evropske lige 2009, drugo mesto i srebrnu medalju na UI 2009. i prvo mesto na kvalfikacionom turniru za SP 2010.
Muška seniorska reprezentacija Srbije osvojila je drugo mesto i srebrnu medalju u Svetskoj ligi 2009. i prvo mesto na kvalfikacionom turniru za SP 2010.
U beach – volley, Nina Škarić i Sanja Trivunović, osvojile su prvo mesto i zlatnu medalju na BŠ 2009. u konkurenciji igračica do 20 godina. Stefan Basta i Igor Tešić, osvojili su drugo mesto i srebrnu medalju na BŠ 2009. u konkurenciji igrača do 23 godine. Jelena Blagojević i Ivana Isailović, osvojile su treće mesto i bronzanu medalju na BŠ 2009. u konkurenciji seniorki. Marko Nikolić i Ivan Bubulj, osvojili su treće mesto i bronzanu medalju na BŠ 2009. u konkurenciji igrača do 20 godina.