>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Predavanje prof. dr Mithata Blagajca za članove UOTS (subota, 13.00)

OSS – UOTS

Odbojkaški savez Srbije sa Udruženjem odbojkaških trenera Srbije nastavlja sa „online“ predavanjima za trenere, članove UOTS. Prof. dr Mithat Blagajac održaće u subotu, 13. februara od 13.00 časova predavanje na temu „Specifičnosti trenažnog procesa sa mladim odbojkašima“, sa osvrtom na testiranje pionirskih reprezentacija.

 

 

 

Svi zainteresovani treneri treba da se jave na e – mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. S obzirom na ograničen broj učesnika na posebnoj platformi OSS, gledanje i učestvovanje na predavanju biće omogućeno prvenstveno trenerima, članovima UOTS. Informaciju o prisustvu predavanju, treneri će dobiti putem mejla (napomena: obavezno proveriti folder „spam“) u subotu do 10.00 časova, uz link preko koga će gledati predavanja.

 

 

 

Profesor dr Mithat Blagajac radio je kao docent, vandredni i redovni professor Fakulteta za fizičku kulturu u Novom Sadu, a zatim i dekan Fakulteta. Autor je više od 200 naučnih i stručnih radova objavljenih u naučnim i stručnim časopisima, kao i 15 knjiga – mongorafija, udžbenika i priručnika:

PREDLOG DUGOROČNOG PROGRAMA RAZVOJA ORGANIZACIJE PARTIZAN U SRBIJI (za period od 1976 do 1985), Beograd 1976; DUGOROČNI PROGRAM RAZVOJA FIZIČKE KUILTURE U BEOGRADU, Jugoslovenski zavod za fizičku kulturu i medicinu sporta, Beograd, 1984; PRIRUČNIK ZA ORGANIZATORE SPORTSKE REKREACIJE, Beograd 1984; OSNOVI SPORTSKE REKREACIJE (priručnik), Novi Sad, 1988; MODEL AEROBIKA PO MERI (APM), Ljubljana, 1988; TRIM STAZE, Beograd, 1977; STRUKTURA ČASA SPORTSKE REKREACIJE (monografija), Beograd, 1984; PROGRAMIRANI AKTIVNI ODMOR (monografija), Novi Sad, 1992; TEORIJA SPORTSKE REKREACIJE, Beograd, 1994; AEROBIC-BALL – program aerobnog vežbanja za sve uzraste, Begrad, 1996; ZAMOR, ODMOR, OPORAVAK SPORTISTA (mongrafija), Beograd, 2014.

 

 

Prof. dr Mithat Blagajac je bio savetnik glavnog trenera za oporavak, doziranje opterećenja i kondicionu pripremu: FK Željezničar (Sarajevo), FK Vojvodina (Novi Sad), FK Crvena zvezda, FK Vuhan (Kina), FK Dalijan (Kina), KK Vojvodina (Novi Sad), a član stručnog štaba fudbalske reprezentacije Srbije do 21 godine, FK Gvangdžu (Kina) i FK Crvena zvezda.

Član je Stručnog saveta Srpskog atletskog saveza i predavač na većem broju seminara za stručno usavršavanje atletskih trenera.

Radi na modelovanju, proveri i praktičnoj primeni specijalnih modela programa za individalnu pripremu fudbalera, tenisera, atletičara, odbojkaša i drugih sportista.