>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Nagrada Tijani Bošković

UDRUŽENJE SPORTSKIH NOVINARA SRBIJE

Udruženje sportskih novinara Srbije je na svečanosti održanoj u Galeriji RTS dodelilo nagrade najuspešnijim sportistima u prošloj godini, kao i tradicionalna godišnja novinarska priznanja. Tijana Bošković, korektor seniorki Srbije, trostruka uzastopna najbolja igračica Evrope, proglašena je za najbolju u 2019. u izboru USNS. Nagradu je umesto Tijane Bošković primio Dragutin Ćuk, tehnički direktor OSS, a predao je Predrag Milinković, novinar RTS i generalni sekretar AIPS Evropa.

 

 

 

Foto: Nebojša Paraušić

 

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, proglašen je za najboljeg u muškoj konkurenciji, a nagradu je primio Srđan Đoković, Novakov otac.

Željko Vučković, urednik sportske redakcije Tanjug, dobitnik je priznanja za ekskluzivnu vest, Petar Dučić (Mocart sport) je dobitnik „Zlatnog pera“ za najboljeg novinara u štampanim i elektronskim medijima, a Nebojša Višković (TV Sport Klub) „Zlatnog mikrofona“ za najboljeg TV novinara.

Miljana Rogač iz Večernjih novosti je najbolji mladi novinar, dok je Olgica Nikolić, novinar lista Danas, dobitinik priznanja „Branka Prelević“.

Dobitnici nagrade za životno delo su Jovan Sekulić, dugogodišnji novinar i urednik sportske redakcije Večernjih novosti i Dragan Andrejević, reditelj RTS.

Posthumno, nagrađen je Branimir Vasić, dugogodišnji novinar i urednik Sportskog žurnala, a nagradu je primila njegova supruga Jelena.

Prvoslav Lešević, dopisnik Sportskog žurnala iz Novog Pazara, dobitnik je nagrade za najboljeg dopisnika.

Nagradu „Kamera godine“ dobio je Pavle Ilić, snimatelj PGM netvorka za serijal „Zlatni momci“.

Stefan Bendić, novinar RTS, dobitnik je nagrade za ekskluzivni TV prilog.

Nagradu za izadavački poduhvat godine dobili su Vladimir Pajić, novinar PGM netvorka i Aleksandar Miletić, novinar Politike, za dokumentarni filim „Zlatni momci“.

Za pisani izdavački poduhvat godine nagrađen je Dragan Pejić za knjigu „Čajetina pod obručima“.