>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Svečano otvoren Memorijalni park “Žarko Petrović” u Magliću

ODBOJKAŠKI SAVEZ SRBIJE

Žarko Petrović (1964 – 2007.), legenda jugoslovenske i srpske odbojke, osvajač bronzanih medalja na OI 1996. u Atlanti i EP 1995. u Atini, dobio je danas Memorijalni park i ulicu sa svojim imenom u rodnom Magliću, u opštini Bački Petrovac. Zahvaljujući angažmanu opštine Bački Petrovac i Pokrajinskog sekretarijata za sport, u Magliću je danas otkrivena spomen bista Žarka Petrovića u prisustvu velikog broja poštovalaca prerano preminulog odbojkaškog asa.

 

 

 

 

 

 

 

Pored supruge Vide i kćerke Sonje, svečanosti su prisustvovali Srđan Simić, predsednik opštine Bački Petrovac, Vladimir Batez, saigrač Žarka Petrovića, a sada pokrajinski sekretar za sport, Zoran Gajić, predsednik OSS, Aleksandar Boričić, predsednik CEV, Slobodan Milošević, generalni sekretar našeg Saveza u vreme dok je Petrović igrao, delegacija OK Vojvodina NS seme prevođena Nikolom Salatićem, generalnim direktorom kluba, zatim Žarkovi drugovi iz reprezentacije: Željko Tanasković, Slobodan Boškan, Đorđe Đurić, Andrija Gerić, Edin Škorić, Veljko Petković, kao i mnogobrojni poštovaoci i stanovnici Maglića.

 

 

 

 

 

 

Na početku svečanosti hor osnovne škole “Žarko Zrenjanin” otpevao je himnu Maglića, a tamburaši iz Silbaša su otpevali dve kompozicije, da bi uvažene goste pozdravio Srđan Simić. Uspomene na Žarka Petrovića veoma emotivno su evocirali Zoran Gajić i posebno Vladimir Batez, koji je potom zajedno sa Srđanom Simićem otkrio spomen bistu Žarka Petrovića.

 

 

 

Odlukom odbornika opštine Bački Petrovac, od danas jedna ulica u neposrednoj blizini Memorijalnog parka nosi ime Žarka Petrovića.

 

Izjava Srđana Simića

Izjava Vladimira Bateza

Izjava Zorana Gajića

Izjava Aleksandra Boričića

 

Druženje i podsećanje na sve ono što je krasilo Žarka Petrovića nastavljeno je u prostorijama Mesne zajednice Maglić.