>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Diplomatski pasoši za trofejne srspske odbojkašice

MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije izdalo je saopštenje u kome se navodi da je Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova, uručio juče diplomatske pasoše trofejnim srpskim odbojkašicama i stručnom timu reprezentacije.

 

 

 

 

U saopštenju Ministarstva, koje prenosimo u celosti, stoji:

Reprezentativke Srbije dobile su nove putne isprave posle brojnih, pre svega zlatnih, medalja na mnogim takmičenjima.

Ministar Dačić je istakao da je ovaj čin prilika da se država i na ovaj, više nego simboličan, način oduži sportistima koji godinama donose medalje Srbiji.

- Nije diplomatski pasoš preduslov da naši trofejni sportisti budu ambasadori naše zemlje, oni su već svojim rezultatima i ponašanjem to dokazali. – rekao je ministar Dačić.

Odbojkašice Srbije zahvalile su ministru Dačiću na ovom lepom gestu države i izrazile nadu da će država i dalje podržavati sportiste, budući da je ovim činom država pokazala stepen vrednovanja njihovih dostignuća i načina na koji predstavljaju zemlju u svetu.

- Ovo je jedan zaista lep gest države i polaskana sam što sam dobila diplomatski pasoš. Želim da izrazim veliku zahvalnost ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću, a mi ćemo se potruditi da opravdamo ulogu ambasadora naše države i da budemo najbolje i najvrednije. – rekla je Maja Ognjenović, kapiten tima, u ime svih odbojkašica koje su dobile diplomatske pasoše – navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova.

Prijemu u Ministarstvu inostranih poslova prisustvovali su Zoran Gajić, predsednik OSS, i Ivan Knežević, generalni sekretar OSS.