>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Tijana Bošković najbolja u 2018. u izboru USNS

UDRUŽENJE SPORTSKIH NOVINARA SRBIJE

Tijana Bošković, korektor seniorki Srbije, najbolja igračica Evrope u 2018, MVP SP 2018. u Japanu, najbolja sportistkinja Srbije u izboru OKS, proglašena je za najbolju sportistkinju Srbije u 2018. u izboru Udruženja sportskih novinara Srbije. Umesto Tijane Bošković, nagradu je primio Zoran Gajić, predsednik OSS, iz ruku Petra Dende, predsednika USNS, na svečanoj ceremoniji dodele nagrada u zgradi RTS.

 

 

 

 

Za najboljeg sportistu u 2018. proglašen je Novak Đoković, najbolji teniser sveta.

Nagrade za životno delo dobili su Zoran Popović, osnivač i prvi glavni urednik Sportskog žurnala, Pavle Erceg, dugogodišnji urednik rukometne rubrike Sportskog žurnala, Tomislav Todorović, dugogodišnji dopisnik Politike i Sportskog žurnala, šef dopisništva u Nišu, i Veselin Grozdanić, reditelj RTS.

Predrag Sarić, glavni i odgovorni urednik Sportskog žurnala, nagrađen je za ekskluzivnu vest od dolasku Andree Trinkijerija na mesto trenera KK Partizan.

Nikola Stamenić, novinar Sportskog žurnala, dobio je “Zlatno pero”, nagradu za najboljeg novinara u pisanim medijima.

Darko Plavšić i Srđan Radojević, novinari TV Sport Klub, dobitnici su “Zlatnog mikrofona”, a Ivica Veselinov, fotoreporter Sportskog žurnala dobio je nagradu “Kamera godine”.

Sanja Milutinović, dopisnik Sportskog žurnala iz Kruševca, dobitnik je nagrade “Dopisnik godine”.

Mirjana Novković, dopisnik Sportskog žurnala iz Subotice, dobitnik je nagrade “Branka Prelević”.

Nagrade za izdavački poduhvat godine dobili su Jovan Sekulić, dugogodišnji urednik Sporta, i Stevan Kovačevič, dugogodišnji novinar sportske redakcije Prvog programa Radio Beograda.