>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Tijana Bošković najbolja sportistkinja, Zoran Terzić najbolji trener u Srbiji u 2018. – seniorke Srbije deveti put najbolja selekcija u izboru OKS

OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE

Tijana Bošković, korektor ženske seniorske reprezentacije Srbije, najbolja igračica SP u Japanu i najbolja odbojkašica Evrope u 2018, proglašena je za najbolju sportistkinju Srbije u 2018. Zoran Terzić, prvi trener seniorki Srbije, svetskih prvakinja iz Japana, najbolji trener u Evropi u 2018, proglašen je za najboljeg trenera u Srbiji u 2018, dok je ženska seniorska reprezentacija Srbije, svetski prvak, deveti put proglašena za najbolju selekciju u Srbiji u izboru Olimpijskog komiteta Srbije, na svečanosti proglašenja najuspešnijih sportista, održanoj u Domu Narodne Skupštine u Beogradu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Svečanosti su prisustvovali Zoran Gajić, predsednik OSS, Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, i Đula Mešter, potpredsednik OSS.

Nagradu za najuspešniju reprezentaciju u Srbiji u 2018. od Božidara Maljkovića, predsednika OKS, primili su Zoran Gajić, predsednik OSS i Đula Mešter, potpredsednik OSS.

Novak Đoković je sedmi put proglašen za najboljeg sportistu Srbije.

Najbolji muški tim je košarkaška reprezentacija Srbije u basketu 3 na 3.

Nadica Božanić (tekvondo) proglašena je za najbolju mladu sportiskinju Srbije u 2018.

Najbolji mladi tim u Srbiji je muška košarkaška reprezentacija do 18 godina.

Posebna priznanja OKS dobili su Jovana Preković (karate) i njen trener Roksanda Atanasov, Ivana Španović (atletika) i njen trener Goran Obradović, i Marijan Vajda, trener Novaka Đokovića.

Kapetan Nevena Jovanović, dobitnik je novoustanovljene nagrade za najboljeg sportistu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Jasna Šekarić, proslavljena reprezentativka u streljaštvu, osvajač 5 olimpijskih medalja, dobitnik je „Olimpijskog srca – general Đukić“, nagrade Olimpijskog komiteta Srbije.