>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Tijana Bošković i Dražen Luburić najbolji u 2017. – Banka Poštanska štedionica novi generalni sponzor OSS od 2018.

ODBOJKAŠKI SAVEZ SRBIJE – NOVOGODIŠNJI KOKTEL 2017.

 

U beogradskom hotelu Kraun Plaza danas je održan tradicionalni Novogodišnji koktel Odbojkaškog saveza Srbije, na kojem su podeljenje nagrade najboljim pojedincima, kao i  zahvalnice sponzorima. U prisustvu velikog broja gostiju, odbojkašica i odbojkaša i predstavnika medijskih kuća, goste je na otvarnju Koktela pozdravio Zoran Gajić, predsednik OSS.

 

 

 

 

Zoran Gajić je Dejanu Turku, generalnom direktoru kompanije “Vip mobile”, predao specijalnu plaketu OSS, na kraju 10 godina uspešne saradnje.

 

 

IZJAVA DEJANA TURKA

 

 

 

 

 

 

 

 

Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, predao je zahvalnice partnerima i sponzorima OSS: Ivanu Vukoviću, menadžeru za sport i aktivni odmor Turističke orgnizacije Srbije, Slobi Spasoviću, generalnom direktoru “Auto Čačka”, Dragani Puzović, direktoru komanije “Nova Sloga”, vlasnika Brenda Mg Mivela, Mehmetu Alagozu, direktoru “Turkish Airlines” za Srbiju, Radmili Selaković, predsedniku Upravnog odbora Banke Poštanska štedionica i Dimitriju Pušiću, predstavniku kompanije PEAK.

 

 

 

Najuspešniji parovi u beach – volley su Milena Matić i Marija Milošević, odnosno Lazar Kolarić i Đorđe Klašnić. Đula Mešter, potpredsednik OSS, predao je nagrade koje su primili Ivan Radević, menadžer para Matić/Milošević i Siniša Antonić, trener para Kolarić/Klašnić.

 

 

 

Nagrade za najbolje trenere u 2017. pripale su Zoranu Terziću, prvom treneru seniorki Srbije, Nikoli Grbiću, prvom treneru seniora Srbije. Prof. dr Veroljub Dugalić, potpredsednik OSS, predao je nagrade Mileni Rašić, kapitenu seniorki Srbije, koja je nagradu primila umesto Zorana Terzića, i Draganu Grbiću, bratu Nikole Grbića.

 

 

 

Jovana Mirosavljević iz Jedinstva iz Stare Pazove, i Aleksa Batak iz Niša, proglašeni su za najbolje mlade odbojkaše u Srbiji. Ivan Miljković, prvi potpredsednik OSS, predao je nagrade Jovani Mirosavljević i Goranu Bataku, Aleksinom ocu.

 

 

 

Tijana Bošković je najbolja odbojkašica Srbije u 2017, a Dražen Luburić najbolji odbojkaš. Umesto njih nagrade su primili Radenko Bošković, Tijanin stric i Ivan Luburić, Draženov otac, a nagrade je predao Radoslav Milić, predsednik Skupštine OSS.

 

 

Potom je mr Bojan Kekić, predesednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica, svečano saopštio da će Banka Poštanska štedionica od 2018. biti generalni sponzor Odbojkaškog Saveza Srbije.

 

IZJAVA MR BOJANA KEKIĆA

 

 

IZJAVA ZORANA GAJIĆA

 

 

U nagradnoj igri, koju je organizovao “Turkish Airlines”, Romana Milić je dobila povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd – Istanbul, a nagradu joj je predao Mehmet Alagoz, direktor “Turkish Airlines” za Srbiju.

 

 

 

 

 

 

 

 

Odbojkaške reprezentacije Srbije su u 2017. osvojile 7 medalja: 3 zlatne, 2 srebrne i 2 bronzane. Seniorke su osvojile titulu prvaka Evrope i bronzanu medalju u Gran Priju, dok su seniori bili bronzani na EP. Na Balkanskim prvenstvima, juniorke i kadeti su osvojili zlatne medalje, a pionirke i pioniri srebrne. Odbojkašice i odbojkaši Srbije su osvojili i 19 pojedinačnih nagrada na EP, GP i BŠ. Najvredniji trofej osvojila je Tijana Bošković, koja je proglašena za najbolju igračicu Evrope i najboljeg mladog sportistu Srbije u izboru OKS.

Nacionalne selekcije su u ovoj godini na zvaničnim takmičenjima odigrale 117 utakmica i ostvarile 84 pobede, uz 33 poraza, set količnik 286:137 i izvanrednih 71,79 odsto uspešnosti. U beach – volley, Srbija je osvojila 3 zlatne i 1 bronzanu medalju na Balkanskim prvenstvima.

U Gran Priju, Tijana Bošković je proglašena za najboljeg korektora, a Milena Rašić za najboljeg blokera.

Na prvenstvima Evrope, Tijana Bošković je proglašena za najboljeg igrača (MVP), Brankica Mihajlović za najboljeg primača, Stefana Veljković i Srećko Lisinac za najbolje blokere, dok je Mila Kocić najbolji libero u konkurenciji kadetkinja.

Na Balkanskim prvenstvima odbojkašice i odbojkaši Srbije dobili su 11 pojedinačnih priznanja, 2 titule najboljih igrača (MVP), po 2 nagrade za najbolje primače, tehničare i blokere i po 1 nagradu za najboljeg korektora, smečera i libera. 

 

PIONIRKE                     7      3      4    13:16       42,86 %

PIONIRI                     14       9      5    32:19       64,29%

KADETKINJE               23     13     10     49:35       56,52 %

KADETI                        8      7      1    21:4         87,5 %

JUNIORKE                  13     10       3    33:14       76,93 %

JUNIORI                       6      5      1    16:5         83,34 %

SENIORKE                  24     21       3    66:17       87,5 %

SENIORI                    22     16       6    56:27       72,73 %

UKUPNO                    117   84     33     286:137

POBEDA             71,79 %