>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Ženska seniorska reprezentacija osmi put najbolja selekcija u izboru OKS – Tijana Bošković najbolji mladi sportista Srbije u 2017.

OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE

 

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, prvak Evrope i osvajač bronzane medalje u Gran Priju, proglašena je u izboru Olimpijskog komiteta Srbije za najbolju selekciju u Srbiji u 2017, dok je Tijana Bošković, najbolja odbojkašica Evrope i MVP Evropskog prvenstva, proglašena za najboljeg mladog sportistu Srbije u 2017, na svečanosti proglašenja najuspešnijih sportista, održanoj u Domu Narodne Skupštine u Beogradu.

 

 

 

 

 

Svečanosti su prisustvovali Zoran Gajić, predsednik OSS, Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, i Ivan Miljković, prvi potpredsednik OSS.

Nagradu za najuspešniju reprezentaciju u Srbiji u 2017. primila je Ana Bjelica, korektor reprezentacije Srbije, dok je Ivan Miljković, prvi potpredsednik OSS, primio nagradu umesto Tijane Bošković.

Najbolji muški tim je vaterpolo reprezentacija Srbije.

Dragan Jović, selektor tekvondo reprezentacije Srbije, proglašen je za najboljeg trenera u ovoj godini.

Posebna priznanja OKS dobili su Vanja Stanković (tekvondo), Viktor Nemeš (rvanje) i Nemanja Majdov (džudo), svetski prvaci u 2017.

Milica Mandić (tekvondo), svetski prvak i evropski vicešampion u 2017, proglašena je za najbolju sportistikinju Srbije u ovoj godini.

Najbolji sportisti Srbije u 2017. su Marko Tomićević i Milenko Zorić, svetski prvaci u kajaku dvosedu.

Vladimi Cvetković, proslavljeni košarkaški reprezentativac i sportski funkcioner, dobitnik je „Olimpijskog srca“, novoustanovljene nagrade Olimpijskog komiteta Srbije.