>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

430 OSNOVNIH ŠKOLA U SRBIJI DOBILO 12 278 LOPTI

„ODBOJKA SUTRA“ – „LOPTE ZA POBEDE“  

Prvi deo projekta Odbojkaškog saveza Srbije „Odbojka sutra“, pod nazivom „Lopte za pobede“, koji je danas održan istovremeno u 22 grada u Srbiji, obezbedio je 4648 lopti za 177 škola u Srbiji, koje imaju ukupno 100 000 učenika, a svečanostima u 22 grada Srbije prisustvovalo je 20 000 osnovaca. Akcijom „Lopte za pobede“, tokom dva dana svečanosti dodele lopti, 23. aprila i 14. maja, u prisustvu 40 000 učenika, 430 osnovnih škola u Srbiji, koje imaju ukupno 270 000 učenika, dobilo je 12 278 lopti. Cilj projekta „Odbojka sutra“ je da 1800 škola u Srbiji, prvi put, dobije prave odbojkaške lopte. Projekat Odbojkaškog saveza Srbije podržali su Ministarstvo prosvete Srbije, Ministarstvo omladine i sporta Srbije, kao i Kompanija „Vip Mobile“, generalni sponzor OSS.



 


Tokom današnjeg, drugog dana akcije „Lopte za pobede“, osnovci iz Kleka, Zaječara, Velikog Gradišta, Topole, Valjeva, Novog Pazara, Leskovca, Kosjerića, Bora, Pirota, Čačka, Prijepolja, Osečine, Gornjeg Milanovca, Obrenovca, Mladenovca, Stare Pazove, Rume, Kladova, Majdanpeka, Trstenika i Bačkog Maglića pridružili su se osnovcima iz Beograda, Užica, Niša, Kragujevca, Kraljeva, Novog Sada, Subotice, Bavaništa, Ljiga, Sremskih Karlovaca, Leposavića i Tutina, koji su lopte dobili 23. aprila, prvog dana akcije „Lopte za pobede“.

 

 


Centralna svečanost drugog dana akcije „Lopte za pobede“ održana je u dvorani OŠ Jovan Dučić“ u Kleku, gde je bilo prisustno 1000 učenika, a predstavnici 5 škola su dobili 80 lopti.

 


Svečanosti u Kleku su prisustvovali Aleksandar Boričić, predsednik OSS, Aleksandar Šperl, predsednik Upravnog odbora Kompanije „Vip Mobile“, generalnog sponzora OSS, Njegova Ekselencija, izvanredni i opunomoćeni ambasador Japana u Srbiji, Tadaši Nagai, Predrag Bubalo, ministar trgovine i usluga u Vladi republike Srbije, Vojislav Tabački, predsednik Sportskog saveza Srbije, Nenad Golijanin, prvi potpredsednik OSS, Goran Pitić, potpredsednik OSS, Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS, Uroš Timotić, predsednik OSV, Goran Ćato, predsednik UOKPL, kao i nekadašnji i sadašnji reprezentativci Miloš Grbić, Vladimir Grbić, Nikola Grbić, Andrija Gerić, Vasa Mijić, bivši selektor Lazar Grozdanović, kao i mnogobrojni gosti iz Kleka i Zrenjanina.



Želja Odbojkaškog saveza Srbije je da obraduje sve osnovce u Srbiji, tako što će svih 1800 osnovnih škola u Srbiji dobiti lopte.