>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Počeo treći „Novi Sad Masters“ - nastupaju 74 ekipe iz 28 zemalja

CEV – BEACH VOLLEY – SENIORI – “EP 2013. – NOVI SAD MASTERS”

 

Na trećem uzastopnom turniru Prvenstva Evrope u beach – volley „Novi Sad Masters 2013.“, koji je danas počeo na „Štrandu“ u Novom Sadu, igraće 74 ekipe iz 28 zemalja. Danas su odigrane utakmice koje određuju takozvane „kantri kvote“, odnosno broj ekipa iz zemalja koje imaju više prijavljenih timova, pa su danas svoje predstavnike u kvalifikacijama dobili Austrija, Nemačka, Norveška i Švajcarska. Srbiju će na turniru „Novi Sad Masters 2013.“ predstavljati četiri ekipe: Siniša Antonić/Slobodan Galešev, Saša Surla/Đorđe Klašnić i Miljan Kiković/Marko Nikolić, koji će igrati u glavnom žrebu, odnosno Nenad Simeunović/Nenad Tatić, koji će sutra u 1. kolu kvalifikacija igrati protiv holandskog para Bolsterle/Oude Elfernik (12,10). U glavnom žrebu će nastupiti ukupno 24 ekipe, a od 32 ekipe iz kvalifikacija, 8 timova će izboriti učešće u glavnom žrebu.

 

 

 

 

 

 

 

U Novom Sadu će igrati ekipe iz Austrije, Belgije, Belorusije, Bugarske, Kipra, Češke, Danske, Španije, Estonije, Finske, Francuske, Nemačke, Grčke, Mađarske, Izraela, Italije, Letonije, Holandije, Norveške, Poljske, Portugalije, Slovenije, Švajcarske, Slovačke, Švedske, Turske, Ukrajine i Srbije.

 

 

Na prvom turniru CEV odigranom u Novom Sadu, „Beach – volley Challenger 2009.“ bila je prijavljena 31 ekipa iz 17 zemalja, na „Beach – volley Challenger 2010.“, 64 tima iz 25 zemalja. Na prvom turniru Prvenstva Evrope, 2011. u beach – volley – „Serbian Masters 2011.“, bilo je prijavljeno rekordnih 70 timova iz 28 zemalja, da bi prošle godine na “EP 2012. - Novi Sad Masters” i taj rekord bio nadmašen sa ukupno 87 ekipa iz 29 država.

 

 

Prvi turnir iz “Masters” serije u ovoj godini odigran je od 29. maja do 02. juna u Badenu, u Austriji, dok će se finale odigrati od 30. jula do 04. avgusta u Klagenfurtu, u Austriji.