>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Aleksandar Gmitrović i Saša Surla osvojili srebro

BEACH – VOLLEY – HALKBANK BALKANSKO PRVENSTVO 2011. ZA IGRAČICE I IGRAČE DO 20 GODINA

 

Aleksandar Gmitrović i Saša Surla, reprezentativci Srbije, osvojili su drugo mesto i srebrnu medalju na Halkbank Balkanskom prvenstvu 2011. u beach – volley za igrače do 20 godina, koje je odigrano u Kardžaliju, u Bugarskoj. Đorđe Klašnjić i Ivan Lozić zauzeli su peto mesto.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aleksandar Gmitrović i Saša Surla su u polufinalu savladali Stefanosa Janelisa i Nikosa Naciosa iz Grčke sa 2:1, po setovima 21:18, 20:22 i 15:13. Na žalost, zbog povrede Aleksandra Gmitrovića, srpski tim je predao finalni meč bez borbe. Naime, Aleksandar Gmitrović je u polufinalu slomio prst leve ruke, pa su titulu prvaka Balkana osvojili Mihail Kostadinov i Zlatan Jordanov iz Bugarske, dok su bronzanu medalju osvojili Janisa Kavaracis i Grigoris Kondostatis iz Grčke, koji su u meču za treće mesto pobedili Stefanosa Janelisa i Nikosa Naciosa iz Grčke.

U ženskoj konkurenciji, zlatnu medalju su osvojile Adrijana Rotaru i Denisa Pujku iz Rumunije, koje su u finalu savladale Polinu Iđilovu i Jekaterinu Arabađi iz Modlavije. U meču za treće mesto, Ana Spanu i Vasija Karacopulu iz Grčke pobedile su Sibel Ševked i Elenu Ivanovu iz Bugarske i osvojile treće mesto i bronzanu medalju.