>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Seniorke Srbije u Iljičivsku, u Ukrajini – Tenerife čekaju seniore Srbije

BEACH VOLLEY – CEV KONTINENTALNI KUP – ZONALNA FAZA

 

Seniorke Srbije igraće u D grupi Zonalne faze CEV Kontinentalnog Kupa, odnosno kvalifikacija za OI 2012. u beach volley, u Iljičivsku, u Ukrajini, od 24. – 26. juna, sa Ukrajinom, Finskom, Švajcarskom, Poljskom i Velikom Britanijom, dok će seniori Srbije igrati u B grupi na Tenerifama, u Španiji, od 16. – 18. septembra, sa Španijom, Norveškom, Češkom, Austrijom i Slovačkom, odlučeno je danas žrebom u hotelu Grand Kontinental u Bukureštu, u Rumuniji.

 

 

 

 

 

 

Žrebom je rukovodio Renato Arena iz Italije, potpredsednik CEV, a svečanosti su prisustvovali Andu Epuran, šef misije Olimpijskog komiteta Rumunije, George Visan, predsednik Odbojkaške federacije Rumunije i Viorel Manole, generalni sekretar OFR.

 

 

BEACH VOLLEY – CEV KONTINENTALNI KUP – ZONALNA FAZA – SASTAVI GRUPA:

 

A GRUPA – KAZANJ, RUSIJA (03. – 05. JUN):

SENIORKE: RUSIJA, HOLANDIJA,  FRANCUSKA, ITALIJA, KIPAR, ŠVEDSKA.

SENIORI: RUSIJA, ŠVAJCARSKA, FRANCUSKA, BUGARSKA, VELIKA BRITANIJA, LETONIJA.

 

 

B GRUPA – TENERIFE, ŠPANIJA (16. – 18. SEPTEMBAR):

SENIORKE: ŠPANIJA, NEMAČKA, LETONIJA, ČEŠKA, SLOVAČKA, NORVEŠKA.

SENIORI: ŠPANIJA, SRBIJA, NORVEŠKA, ČEŠKA, AUSTRIJA, SLOVAČKA.

 

 

C GRUPA – KOPENHAGEN, DANSKA (09. – 11. SEPTEMBAR):

SENIORKE: DANSKA, AUSTRIJA, GRČKA, SLOVENIJA, ESTONIJA, BUGARSKA.

SENIORI: DANSKA, HOLANDIJA, TURSKA, ITALIJA, PORTUGALIJA, RUMUNIJA.

 

 

D GRUPA – ILJIČIVSK, UKRAJINA (24. – 26. JUN):

SENIORKE: UKRAJINA, SRBIJA, FINSKA, ŠVAJCARSKA, POLJSKA, VELIKA BRITANIJA.

SENIORI: UKRAJINA, ESTONIJA, POLJSKA, NEMAČKA, GRČKA, ŠVEDSKA.

 

Sistemom takmičenja, 24 selekcije su svrstane u četiri grupe sa po šest reprezentacija. Direktan plasman na Finalni turnir CEV Kontinentalnog Kupa izboriće pobednici grupa, dok će selekcije koje zauzmu drugo, treće, četvrto i peto mesto takmičenje nastaviti u jednoj od dve polufinalne grupe. Plasman na Finalni turnir izboriće pobednici polufinalnih grupa. Takođe, plasman na Finalni turnir obezbediće i organizator, ali samo ukoliko osvoji jedno od prva tri mesta na polufinalnom turniru. Ukoliko organizator Finalnog turnira osvoji prvo mesto na polufinalnom turniru, na završnom turniru će igrati i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije. Ukoliko organizator ne bude prvi, plasman na Finalni turnir izboriće još jedna najbolja drugoplasirana reprezentacija, od selekcija koje se još nisu kvalifikovale sa rang liste zemalja učesnica, koja će naknadno biti objavljena.