>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Završna svečanost „Sportskog časa – Ispravi se !“ u osnovnoj školi „Stari grad“ u Beogradu – tokom 4 sezone 6000 osnovaca prisustvovalo časovima

„SPORTSKI ČAS – ISPRAVI SE !“

 

U sali osnovne škole „Stari grad“ u Beogradu, danas je održan završni, peti ovogodišnji, odnosno ukupno 34. „Sportski čas – Ispravi se !“, sportsko – edukativni čas u okviru Projekta Kompanije Wiener Stadtische osiguranje, Odbojkaškog saveza Srbije, Udruženja odbojkaških klubova Prvih liga, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije, čiji je cilj informisanje dece o deformitetima kičme i značaju sporta za psiho – fizički razvoj, kao i podizanje svesti o problemu, edukacija i usmeravanje dece na bavljenje sportom.

 

 

 

 

 

Više od 150 učenica i učenika u Beogradu, na času koji je organizovan uz logističku podršku ženskog i muškog OK „Crvena zvezda“, pozdravili su Svetlana Smiljanić, član Izvršnog odbora Kompanije Wiener Stadtische osiguranje, Sanja Radmilović, direktor OŠ “Stari grad”, Čedomir Nedeljković, komesar takmičenja UOKPL, Jelena Reljin, tehnički sekretar UOKPL, kao i promotori svečanosti: Jelena Trnić i Aleksandar Blagojević, odbojkašica i odbojkaš OK „Crvena zvezda“.

 

 

Dr Lazar Vrga, lekar iz Beograda, održao je predavanje o deformitetima kičme i značaju bavljenja sportom, a potom je odigrana revijalna odbojkaška utakmica, koju je sudio Dejan Rogić, međunarodni sudija iz Beograda.

 

 

Tokom četiri sezone, od 2011, kada je počeo projekat Sportski čas – Ispravi se !“, edukativnoj nastavi je prisustvovalo više od 6000 učenica i učenika iz 33 grada u Srbiji.

Tokom prve sezone, 2011/2012, „Sportski čas – Ispravi se !“ održan je u 14 gradova: Beogradu, Subotici, Kraljevu, Požarevcu, Kleku, Užicu, Kragujevcu, Smederevu, Lajkovcu, Pančevu, Nišu, Vranju, Ljigu i Novom Sadu.

U okviru druge sezone, 2012/2013, edukativni „Sportski čas – Ispravi se !“ održan je u 10 gradova: Somboru, Leskovcu, Inđiji, Jagodini, Kruševcu, Loznici, Požegi, Vršcu, Novom Pazaru i Beogradu.

U sezoni 2013/2014 „Sportski čas – Ispravi se !“ održan je u 5 gradova: Bačkoj Topoli, Rumi, Valjevu, Čačku i Zemunu.

U četvrtoj sezoni (2014./2015.), „Sportski čas – Ispravi se !“ održan je u Sremskoj Mitrovici, Lazarevcu, Gornjem Milanovcu, Pirotu i Beogradu.