>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

32. „Sportski čas – Ispravi se !“ održan u Gornjem Milanovcu

„SPORTSKI ČAS – ISPRAVI SE !“

 

U sali Osnovne škole „Momčilo Nastasijević“ u Gornjem Milanovcu, danas je održan treći ovogodišnji, odnosno ukupno 32. „Sportski čas – Ispravi se !“, sportsko – edukativni čas u okviru Projekta Kompanije Wiener Stadtische osiguranje, Odbojkaškog saveza Srbije, Udruženja odbojkaških klubova Prvih liga, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije, čiji je cilj informisanje dece o deformitetima kičme i značaju sporta za psiho – fizički razvoj, kao i podizanje svesti o problemu, edukacija i usmeravanje dece na bavljenje sportom.

 

 

 

 

 

Više od 150 učenica i učenika u Gornjem Milanovcu, na času koji je organizovan uz logističku podršku OK „Takovo Zvezda Helios“ i OK „Metalac Takovo“ iz Gornjeg Milanovca, pozdravili su Sanjin Greda, predstavnik Kompanije Wiener Stadtische osiguranje, Dragana Nikitović, direktor OŠ “Momčilo Nastasiijević”, Čedomir Nedeljković, komesar takmičenja UOKPL, kao i promotori svečanosti: Ivana Jeremić i Natalija Simović, odbojkašice OK „Takovo Zvezda Helios“, i Aleksa Polomac i Stevan Ćosić, odbojkaši OK “Metalac Takovo” i kadetski reprezentativci Srbije.

 

 

 

 

 

Dr Sanja Đurović, lekar iz Gornjeg Milanovca, održala je predavanje o deformitetima kičme i značaju bavljenja sportom, a potom je odigrana revijalna odbojkaška utakmica, koju je sudio Uroš Petrović, odbojkaški sudija iz Gornjeg Milanovca.

Tokom tri sezone, od 2011, kada je počeo projekat Sportski čas – Ispravi se !“, edukativnoj nastavi je prisustvovalo više od 5000 učenica i učenika iz 29 gradova u Srbiji.

Tokom prve sezone, 2011/2012, „Sportski čas – Ispravi se !“ održan je u 14 gradova: Beogradu, Subotici, Kraljevu, Požarevcu, Kleku, Užicu, Kragujevcu, Smederevu, Lajkovcu, Pančevu, Nišu, Vranju, Ljigu i Novom Sadu.

U okviru druge sezone, 2012/2013, edukativni „Sportski čas – Ispravi se !“ održan je u 10 gradova: Somboru, Leskovcu, Inđiji, Jagodini, Kruševcu, Loznici, Požegi, Vršcu, Novom Pazaru i Beogradu.

U sezoni 2013/2014 „Sportski čas – Ispravi se !“ održan je u 5 gradova: Bačkoj Topoli, Rumi, Valjevu, Čačku i Zemunu.

U ovoj sezoni (2014./2015.), „Sportski čas – Ispravi se !“ održan je u Sremskoj Mitrovici, Lazarevcu i Gornjem Milanovcu.