>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Aleksandar Atanasijević najbolji igrač regularnog dela Prvenstva Italije – drugi Srbin sa “Trofejom Gazeta”

SENIORI – PRVENSTVO ITALIJE

 

Aleksandar Atanasijević, korektor reprezentacije Srbije i član Sir Sejfti Peruđe, proglašen je za najboljeg igrača regularnog dela Prvenstva Italije i dobio je “Trofej Gazeta” renomiranih italijanskih dnevnih sportskih novina “Gazeta delo sport”. “Trofej Gazeta” 2006. je osvojio Ivan Miljković, nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije, tada član Lubea iz Maćerate.

 

 

 

Atanasijević je osvojio “Trofej Gazeta”, koji je 1973. ustanovio legendarni Karlo Gobi, doajen novinarstva italijanske odbojke.

Atanasijević je sakupio 102 poena, tri više od drugoplasiranog Ivana Zajceva iz Lubea, dok je treći Robertlandi Simon iz Pjaćence sa 75 poena. Nemanja Petrić, reprezentativac Srbije i član Sir Sejfti Peruđe, zauzeo je šesto mesto sa 55 poena.

Đino Sirći, predsednik Peruđe, predao je nagradu Atanasijeviću, sinoć, u dvorani Pala Evanđelisti u Peruđi, pre početka druge utakmice polufinalne serije plej – ofa. Peruđa, za koju igraju Goran Vujević, Aleksandar Atanasijević, Nemanja Petrić, Mihajlo Mitić i Konstantin Čupković, a trener je Slobodan Kovač, savladala je Pjaćencu sa 3:2 (25:22, 25:23, 15:25, 21:25, 16:14) i izjednačila na 1:1 u seriji koja se igra do tri pobede. U prvoj utakmici, Pjaćenca je na svom terenu pobedila Peruđu sa 3:1 (25:22, 25:17, 12:25, 25:18).