>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Žreb danas u 15,00 časova – u plej – ofu pobednici grupa i pet najboljih drugoplasiranih ekipa

SENIORI – LIGA ŠAMPIONA 2013.

 

Poznato je svih 12 učesnika plej – ofa Lige šampiona 2013. u konkurenciji odbojkaša. Posle takmičenja po grupama, plasman u plej – of su izborili pobednici sedam grupa: Zenit Kazanj (RUS), Lokomotiva Novosibirsk (RUS), Trentino Dijatek (ITA), Lube Banka Marke Maćerata (ITA), PGE Skra Belhatov (POL), Noliko Mazeik (BEL) i Bre Banka Lanuti Kuneo (ITA), kao i pet najboljih drugoplasiranih ekipa: ACH Volej Ljubljana (SLO), Zaksa Kedjeržin Kozle (POL), Aseko Rešovija Žešov (POL), Dinamo Moskva (RUS), i Berlin Volejs (GER), dok je Arkaš Izmir (TUR) sledeća najbolja drugoplasirana ekipa, koja će igrati u plej – ofu ukoliko domaćin Finalnog turnira bude neka od 12 ekipa koje su se kvalifikovale. Žreb za plej – of obaviće se danas u 15,00 časova u Luksemburgu.

 

 

 

 

 

 

 

Žrebom će biti određeni parovi plej – ofa sa 12 i sa 6 ekipa, a biće određen i organizator Finalnog turnira, koji će se odigrati od 15. – 17. marta 2013.

Prilikom žreba vodiće se računa o pravilu da ekipe koje su igrale u istoj grupi ne mogu da se sastanu u plej – ofu. Takođe, maksimum dva tima iz iste zemlje, uključujući i organizatora, mogu igrati na Finalnom turniru.

Ekipe koje su osvojile prva mesta u grupa biće, koliko god je to moguće, domaćini drugih utakmica u plej – ofu. 

Plasman u „challenge“ rundu Kupa CEV 2013. izborili su Knak Ruselar (BEL), Đenerali Unterhahing (GER), Jihostroj Češke Budejovice (CZE) i Tur (FRA).

Parovi „challenge“ runde Kupa CEV 2013. biće poznati posle žreba, koji će se, takođe, obaviti danas u Luksemburgu.