>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Promenjen sistem takmičenja – po dva turnira u Ligi šampiona

SENIORKE I SENIORI – CEV LIGA ŠAMPIONA 2021.

Evropska odbojkaška konfederacija saopštila je da je došlo do promene sistema takmičenja u CEV Ligi šampiona 2021. u obe konkurencije s obzirom na epidemiološku situaciju i povećanje obolelih od virusa korona. U grupnoj fazi Lige šampiona 2021. ekipe su svrstane u pet grupa sa po četiri tima u obe konkrurencije. Umesto dosadašnjih utakmica kod kuće i na strani biće odigrana po dva turnira u svakoj grupi do sredine februara.

 

 

 

 

U konkurenciji odbojkašica, prvi turniri u C i E grupi će se odigrati od 24. do 26. novembra, a organizatori će biti Marica Plovdiv i Igor Gorgonzola Novara. Od 1. do 3. decembra će Skandići biti domaćin turnira A grupe, a od 8. do 10. decembra će Koneljano ugostiti timove u B grupi, a Ezačibaši Istanbul ekipe iz D grupe.

Drugi turnir u B grupi će se odigrati u Nantu od 26. do 28. januara, dok će se preostala četiri turnira odigrati od 2. do 4. februara. Šverin će biti domaćin u A grupi, LKS Lođ u C grupi, Lokomtiva Kalinjingrad u D grupi i Hemik Police u E grupi.  

 

 

U konkurenciji odbojkaša, domaćini prvih turnira će biti Keđeržin Kozle (A – od 8. do 10. decembra), Tur (B – od 8. do 10. decembra), Berlin (C – od 8. do 10. decembra), Ruselar (D – od 15. do 17. decembra) i Trentino (E – od 1. do 3. decembra). Belhatov će biti domaćin drugog turnira A grupe od 26. do 28. januara, dok će se preostala četiri turnira odigrati od 9. do 11. februara. Peruđa će biti domaćin B grupe, Zenit Kazanj C grupe, Modena D grupe, a Fridrihshafen E grupe.

Plasman u četvrtifnale izboriće pobednici 5 grupa i po 3 najbolje drugoplasirane ekipe u obe konkurencije.