>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Vojvodina NS seme u I rundi na turniru u Trentinu

SENIORI – CEV LIGA ŠAMPIONA 2021.

Evropska odbojkaška konfederacija, CEV, objavila je konačan raspored turnira i utakmica I runde CEV Lige šampiona 2021. u konkurenciji odbojkaša. Vojvodina NS seme iz Novog Sada, prvak Srbije i pobednik Banka Poštanska štedionica Superlige 2019/2020. odigraće u F grupi samo jedan turnir i to u Trentu, u Italiji, od 29. septembra do 1. oktobra. Prvak Srbije će prvog dana biti slobodan, a zatim će 30. septembra igrati protiv Polonije iz Londona, a 1. oktobra protiv Trentina, domaćina turnira. Pobednik će izboriti plasman u II rundu, a preostale dve ekipe će takmičenje nastaviti u Kupu CEV 2021.

 

 

 

Predstavnici svih ekipa dogovarali su se koliko turnira će odigrati u okviru svoje grupe.

U A grupi odigraće se tri turnira. Mladost Zagreb će biti domaćin prvog turnira od 22. do 24. septembra, Kapošvar drugog od 29. septembra do 1. oktobra, a Šijakut trećeg u Tirani od 6. do 8. oktobra.

U B grupi će se odigrati jedan turnir, u Galaciju u Rumuniji od 22. do 24. septembra. (Arkada Galaci (ROU), Ribola Kaštela (CRO) i Ford Levoranta Sastamala (FIN)).

U C grupi će igrati Jastržebski Vegijel iz Poljske, Strojitelj Minsk iz Belorusije i Draisma Dinamo Apeldorn iz Holandije. Odigraće se jedan turnir, od 22. do 24. septembra u Poljskoj.

Predstavnici D grupe – Neftohimik Burgas iz Bugarske, SK Zadruga AICH/DOB iz Austrije dogovorili su se da odigraju dva turnira, oba u Blajburgu, u Austriji od 27. septembra do 2. oktobra. Trećeplasirana ekipa će igrati u šesnaestini finala Kupa CEV 2021. protiv Mladog radnika iz Požarevca.

U E grupi će igrati Šahtjor Soligorsk iz Belorusije, Lindaren Volej Amrisvil iz Švajcarske i VC Grinjard mazeik iz Belgije. Odigraće se jedan turnir, u Amrisvilu, od 6. do 8. oktobra. Niš će u šesnaestini finala Kupa CEV 2021. igrati protiv drugoplasirane ekipe iz E grupe.