>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Vojvodina NS seme naredne srede (18.00 – TV SK) u Burgasu

SENIORI – LIGA ŠAMPIONA 2019.
 
Vojvodina NS seme, prvak Srbije i pobednik Banka Poštanska štedionica Super lige, igraće u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona 2019. protiv bugarskog Neftohimika iz Burgasa. Prvi meč će se odigrati naredne srede, 24. oktobra u dvorani Mladost u Burgasu od 18.00 časova po našem vremenu, uz direktan prenos na TV Sport Klub. CEV je revanš u Novom Sadu proglasio za “utakmicu sedmice” i taj meč će se odigrati u sredu, 31. oktobra od 20.30 časova (TV Sport Klub) u maloj sali SPC Vojvodina.
 

 

 

 

 

Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik dobija 3 boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod. Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku će odlučiti “zlatni set”, koji će se odigrati odmah po završetku druge utakmice. “Zlatni set” se igra do 15 poena.

Odlukom Administrativnog Borda CEV u takmičenjima pod okriljem Evropske odbojkaške konfederacije od 14. maja 2018. ukinuti su tehnički tajm – auti.

Za plasman u grupnu fazu Lige šampiona, Novosađanima će biti neophodan trijumf i u 3. kolu kvalifikacija.

Ukoliko eliminiše Bugare, Vojvodina NS seme će u 3. kolu igrati protiv pobednika duela 2. kola u kome će se sastati Teruel (ESP) – Šomon (FRA).

Plasman u grupnu fazu izborilo je do sada 18 klubova, dok će se iz 3. runde kvalifikovati još samo 2 ekipe. Ekipe koje budu poražene u 1, 2. i 3. rundi kvalifikacija Lige šampiona 2019, takmičenje će nastaviti u šesnaestini finala Kupa CEV 2019.

Žreb za grupnu fazu Lige šampiona 2019, kao i Gala veče CEV, održaće se 2. novembra u Budimpešti.