>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Vizura u “trećem šeširu” – žreb u petak (16.00) u Moskvi

SENIORKE I SENIORI – LIGA ŠAMPIONA 2018.

 

Vizura iz Rume, prvak Srbije u konkurenciji odbojkašica, svrstana je u “treći šešir” žreba za Ligu šampiona 2018. Rumunska Alba Blaž, češki Agel Prostejov i poljski Grot Budovlani Lođ su takođe u “trećem šeširu” i ne mogu biti rivali srpskom prvaku, saopštio je danas CEV. Tradicionalno “Gala veče” CEV i žreb za grupnu fazu Lige šampiona 2018. u obe konkurencije, održaće se sutra (petak, 17. novembar) od 16.00 časova po našem vremenu u hotelu Ric – Karlton u Moskvi, u Rusiji, uz direktne prenose na https://www.youtube.com/watch?v=p0SH_kOqUps i http://www.laola1.tv/en-int/livestream/2017-11-17-volleyball-len

 

 

Nosioci grupa, odnosno ekipe iz “prvog šešira” su turski Fenerbahče Istanbul, ruski Dinamo Moskva, poljski Hemik Police i švajcarski Volero Cirih. U “drugom šeširu” će biti italijanski Igor Gorgonzola Novara, francuski Miluz, turski Galatasaraj Istanbul i ruski Dinamo Kazanj, dok su u “četvrti šešir” svrstani turski Vakifbank Istanbul, bugarska Marica Plovdiv, poljska Developres SkajRes Rešovija i italijanski Imoko Volej Koneljano, pobednici mečeva 3. runde.
U grupnoj fazi (4. runda), 16 ekipa biće podeljeno u 4 grupe. Plasman u plej – of sa 6 ekipa izboriće pobednici grupa i dve najbolje drugoplasirane ekipe. Finalni turnir će se odigrati 28. i 29. aprila 2018.
U konkurenciji odbojkaša, u “prvom šeširu” su ruski Zenit Kazanj, italijanski Kućine Lube Ćivitanova, poljski Zaksa Keđeržin Kozle, turski Halkbank Ankara i francuski Šomon. U “drugi šešir” su svrstani ruski Dinamo Moskva, italijanski Trentino Dijatek, nemački Berlin Risajkling Volejs, belgijski Knak Ruselar i grčki PAOK Solun. U “trećem šeširu” su poljski PGE Skra Belhatov i turski Arkas Izmir, a u “četvrtom šeširu “ ruska Lokomotiva Novosibirsk, italijanska Sir Kolusi Sikoma Peruđa, turski Fenerbahče Istanbul, poljski Jastržebski Vegijel, francuski Tuluz, belgijski Noliko Mazeik, nemački Fridirhshafen i finska Levoranta Sastamala.
U grupnoj fazi (4. runda), 20 ekipa biće podeljeno u 5 grupa. Plasman u plej – of sa 12 ekipa izboriće po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe, kao i dve najuspešnije trećeplasirane ekipe. Nakon plej – ofa sa 6 ekipa biće poznati učesnici Finalnog turnira, koji će se odigrati 5. i 6. maja 2018.