>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Jedinstvo iz Stare Pazove, Novi Pazar, Spartak iz Ljiga, 12 igračica i igrača, 3 trenera i 6 sudija iz Srbije u Kupu Izazivača 2016.

SENIORKE I SENIORI – KUP IZAZIVAČA 2016.

 

U Kupu Izazivača 2016. Srbiju će predstavljati Jedinstvo iz Stare Pazove u ženskoj, Novi Pazar i Spartak iz Ljiga u muškoj konkurenciji, 12 odbojkašica i odbojkaša i 3 trenera, koji će nastupati u 11 klubova iz 9 zemalja (Italija, Turska, Švajcarska, Grčka, Rumunija, Kipar, Španija, Norveška, Austrija), kao i 6 sudija.

U konkurenciji odbojkašica, Jedinstvo iz Stare Pazove će u 2. kolu Kupa Izazivača 2016. igrati protiv Niređhaze iz Mađarske. Prva utakmica će se odigrati 11. novembra (19,00) u Staroj Pazovi, a revanš 25. novembra u Mađarskoj. Ukoliko eliminiše Mađarice, Jedinstvo će u šesnaestini finala (9. i 16. decembar) igrati protiv poražene ekipe iz duela šesnaestine finala Kupa CEV: Pariz (Francuska) – Kangasala (Finska).

U konkurenciji odbojkaša, Novi Pazar će u 2. kolu Kupa Izazivača 2016. igrati protiv Arakde Galaci iz Rumunije. Prva utakmica će se odigrati 11. novembra (16,00 časova po našem vremenu) u Rumuniji, dok je revanš u Novom Pazaru na programu 18. novembra od 19,00 časova. Trijumf protiv rumunske ekipe doneće Novom Pazaru plasman u šesnaestinu finala (2. i 16. decembar), gde će mu rival biti poražena ekipa iz šesnaestine finala Kupa CEV: Sir Sejfti Peruđa (Italija) – Čez Karlovarsko (Češka).

Spartak iz Ljiga, pobednik BVA Kupa 2015, igraće u 2. kolu Kupa Izazivača 2016. protiv albanskog Studentija iz Tirane. Prvi meč će se odigrati u Tirani, 12. novembra od 18,00 časova, a revanš u Hali sportova u Lajkovcu, 18. novembra od 19,00 časova.

Ukoliko eliminišu Studenti, odbojkaši Spartaka će u šesanestini finala (2. i 16. decembar) Kupa Izazivača igrati protiv poražene ekipe iz duela šesnaestine finala Kupa CEV: Jastržebski Vegijel (Poljska) – Omonija Nikozija (Kipar).

 

KUP IZAZIVAČA 2016.

ODBOJKAŠI (9 igrača i 1 trener):

Uroš Kovačević i Saša Starović (Kalcedonija Verona, Italija), Marko Samardžić, Aleksandar Ljubičić i Ratko Pavličević (Volej Amrisvil, Švajcarska), Gabrijel Radić (Poka Karava, Kipar), Nemanja Radović (Arkada Galaci, Rumunija), Miomir Crnjanski (Anortozis Famagusta, Kipar), Ivan Ristić (Tromsa, Norveška), Nikola Živanović (Amšteten, Austrija).

 

ODBOJKAŠICE (3 igračice i 2 trenera):

Jasna Majstorović (CSM Bukurešt, Rumunija), Dragan Nešić (Bursa BBSK, Turska), Emilija Milovanović i Zoran Kovačić (AON Panaksijakos Naksos, Grčka), Iva Pejković (Logronjo, Španija).

 

U Kupu Izazivača 2016. sudiće 6 sudija iz Srbije: Svetlana Zotović, Dejan Rogić, Đorđe Stevanović, Aleksandra Balandžić, Tomilsav Popović i Predrag Balandžić.