>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Završen sastanak Administrativnog Borda – “Odbojka će imati veliku ulogu i biti drugi sport na svetu” – najavio predsednik FIVB

FIVB – ADMINISTRATIVNI BORD

 

U sedištu FIVB u Lozani, juče je završen izuzetno uspešan dvodnevni sastanak Administrativnog Borda FIVB, kojim je predsedavao dr Ari Grasa da Silva Filjo, predsednik FIVB. Aleksandar Boričić, predsednik OSS i potpredsednik FIVB, učestvovao je u radu Administrativnog Borda FIVB.

 

 

 

 

Predsednik FIVB je još jednom zahvalio svim članovima Administrativnog Borda na njihovoj posvećenosti razvoju odbojke, naglasivši da veruje da Svetska odbojkaška federacije napreduje u novom pravcu.

Članovi Administrativnog Borda FIVB izrazili su bezrezervnu podršku dr Ariju Grasi da Silvi Filju, predsedniku FIVB, za rezultate postignute u proteklih 18 meseci, od kada je na Kongresu u Anahajmu izabran za predsednika Svetske odbojkaške federacije, kao i za izuzetnu odbojkašku viziju i vođstvo FIVB. Aplauzom je istaknuta puna podrška dr Ariju Grasi da Silvi Filju za dosadašnji izuzetan rad na mestu predsednika FIVB.

- Ovo je za mene veliko iznenađenje i prihvatio sam to veoma emotivno. Naravno da prijaju pohvale, ali još važnije je da stvari funkcionišu. Hvala, ali bez pomoći predsednika Konfederacija, Izvršnog odbora, Administrativnog Borda i predsednika svih Komisija FIVB, koje rade veoma naporno, bilo bi nemoguće napredovati. Uzvraćam vam istom merom, jer osećam da ste svi posvećeni odbojci. Vi ćete pomoći razvoju FIVB i u narednih nekoliko godina odbojka će biti drugi sport na svetu. Verujem u to. – naglasio je dr Ari Grasa da Silva Filjo, predsednik FIVB, obraćajući se članovima Administrativnog Borda FIVB.

 

 

Tokom drugog dana rada, Administrativni Bord FIVB je razmatrao i potvrdio odluke Komisije za beach – volley i Takmičarske komisije i odobrio predloge Komisije za pravila igre, Sudijske komisije i Komisije za TV i nove medije.

Sastanak Administrativnog Borda FIVB završen je prezentacijom o aktivnostima Kontinentalnih Konfederacija.

Naredni sastanak Administrativnog Borda FIVB održaće se 29. oktobra u Milanu, dva dana pre 34. Kongresa FIVB, koji će se održati 31. oktobra i 01. novembra.