>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

“Sportsko – naučna nagrada” FIVB za 2013. Gertu Vande Bruku

FIVB – ADMINISTRATIVNI BORD

 

Dr Gert Vande Bruk, selektor seniorki Belgije, dobitnik je “Sportsko – naučne nagrade FIVB” za 2013. Dr Ari Grasa da Silva Filjo, predsednik FIVB, predao je nagradu Bruku na sastanku Administrativnog Borda FIVB, juče u Lozani, u sedištu FIVB.

 

 

 

 

Dr Gert Vande Bruk, profesor na Univerzitetu u Leuvenu, dobio je specijalnu medalju FIVB, kao i nagradu od 5000 dolara, za sprovođenje naučnih saznanja u trenersku praksu i istraživanje njihovog praktičnog značaja.

Dr Gert Vande Bruk, dobitnik nagrade za fer – plej na XXVIII EP 2013, koje je odigrano u Nemačkoj i Švajcarskoj, je drugi dobitnik “Sportsko – naučne nagrade FIVB”, posle dr Džonatana Čarlsa Risera iz SAD, koji je nagradu dobio 2011.

Nagrada je ustanovljena 2010. za značajne doprinose u odbojci, na polju medicine i nauke.

Odluku o dobitniku donela je Komisija u sastavu: Stanislav Ševčenko, predsednik Trenerske komisije FIVB, Živko Žečev, predsednik Tehničke komisije FIVB, Saleh Bin Naser, predsednik Komisije za razvoj odbojke FIVB, dr Juičiro Hamu, predsednik Medicinske komisije FIVB i dr Jacek Kružinski, član Medicinske komisije FIVB.

Kandidati za nagradu su bili: dr Dimitirs Cukas, doktor Odbojkaške federacije Grčke, dr Natalija Babina, doktor reprezentacije Kazahstana i dr Gert Vande Bruk, selektor seniorki Belgije.