>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Izvršni odbor FIVB usvojio predloge Takmičarske komisije i Komisije za beach – volley – portret Đižong Veija u Predsedničkoj sali FIVB

FIVB – IZVRŠNI ODBOR

 

U nedelju je u sedištu FIVB, u Lozani, održan sastanak Izvršnog odbora FIVB, kojim je predsedavao dr Ari Grasa da Silva Filjo, predsednik FIVB. Aleksandar Boričić, predsednik OSS i potpredsednik FIVB, član je Izvršnog odbora FIVB. Članovi Izvršnog odbora su usvojili predloge Takmičarske komisije FIVB, sa sastanka održanog u petak i subotu (http://www.ossrb.org/news-mainmenu-2/fivb/5723-takmicarska-komisija-predlozila-kalendar-do-2018-u-nedelju-sastanak-izvrsnog-odbora-fivb.html).

 

 

 

Takođe, saopšteno je da će se Finalni turnir XXIII Gran Prija 2015. odigrati u Omahi (država Nebraska), u SAD.

FIVB je saopštio da će se ubuduće praviti odvojene FIVB rang liste po kategorijama (kadetska, juniorska, do 23 godine), umesto zajedničkih lista kako je bilo do sada. FIVB će u narednom periodu objavljivati po 4 rang liste u ženskoj i muškoj konkurenciji (kadetskoj, juniorskoj, do 23 godine, seniorskoj).

Članovi Izvršnog odbora FIVB usvojili su i predloge Komisije za beach – volley, pa će se Grend Slem Finale igrati svake godine, po završetku Grend Slem sezone, uz učešće po 8 najboljih timova sezone i ukupan nagradni fond od 500 000 dolara. Takođe, odlučeno je da se uvede Svetsko prvenstvo za igračice i igrače do 17 godina, kao i da se Svetska prvenstva mlađih kategorija održavaju svake dve godine, kao i da se za takmičenja mlađih kategorija dozvoli trenerima da sede iz klupe za igrače. Izvršni odbor FIVB je doneo odluku o investiranju 2,5 miliona dolara za prvu i drugu fazu Kontinentalnog kupa 2014. – 2016, koja će biti usmerena Nacionalnim federacijama. FIVB će finansijsku pomoć odobriti jedino ukoliko minimum 60 odsto Nacionalnih federacija u okviru Konfederacija učestvuje u Kontinentalnom kupu.

Izvršni odbor FIVB je usvojio računovodstveni izveštaj za 2013. i odobrio predlog budžeta za 2014, koji će biti predložen Administrativnom Bordu FIVB na usvajanje, koji uključuje i predloge za osnivanje Međunarodnog odbojkaškog muzeja i “Kuće slavnih” u Šato le Turelu, sedištu FIVB u Lozani.

Dr Ari Grasa da Silva Filjo, predsednik FIVB, odao je priznanje Đižong Veiju, doživotnom počasnom predsedniku FIVB, za njegov doprinos radu Svetske odbojkaške federacije, kao članu Administrativnog Borda FIVB od 1986. – 2008, članu Izvršnog odbora FIVB od 1996. – 2008. i predsedniku FIVB od 2008. – 2012, postavljanjem portreta Đižong Veija u Predsedničkoj sali u sedištu FIVB u Lozani.