>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Sastanci Saveta Svetske lige i Saveta Gran Prija u nedelju i ponedeljak u Lozani

FIVB – XXV SVETSKA LIGA 2014. I XXII GRAN PRI 2014.

 

U nedelju, 01. decembra i ponedeljak, 02. decembra u sedištu FIVB u Lozani održaće se sastanci Saveta Svetske lige i Saveta gran Prija. Aleksandar Boričić, predsednik OSS i potpredsednik FIVB, zadužen je za rad Saveta Svetske lige i Saveta Gran Prija, i predsedavaće radom oba Saveta. Dragutin Ćuk, tehnički direktor OSS, predstavljaće Odbojkaši savez Srbije na sastancima u Lozani.

 

 

 

 

 

 

Na sastancima Saveta Svetske lige i Saveta Gran Prija biće određeni sastavi grupa, kao i sistem takmičenja za XXV Svetsku ligu 2014. I XXII Gran Pri 2014.

Dr Ari Grasa da Silva Filjo, predsednik FIVB, je u Kopenhagenu, na 34. Kongresu CEV, u izjavi za sajt OSS, najavio promene sistema takmičenja i u Svetskoj ligi i u Gran Priju (http://www.ossrb.org/news-mainmenu-2/cev/5518-zavrsn-kongres-u-kopenhagenu--aleksandar-boricic-urucio-specijalne-diplome-predstavnicima-zemalja-ucesnica-prvenstava-evrope-2013.html). Predsednik FIVB je naglasio da se razmišlja o uvođenju elitne divizije u oba takmičenja sa po osam najboljih svetskih reprezentacija.