>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Uspešno završen FIVB Kurs u Kladovu – Aleksandar Stil: “Najbolje organizovan Kurs u istoriji FIVB”

FIVB – KURS ZA MEĐUNARODNE SUDIJE

 

Prvi put u istoriji, Odbojkaški savez Srbije je organizovao Kurs za kandidate za međunarodne sudije FIVB u Kladovu. Kurs je uspešno završen, što potvrđuju i rezultati. Svih 18 kandidata iz 14 zemalja uspešno su položili završni test na Kursu čiji je direktor bio Sergej Titov iz Rusije, sekretar Sudijske komisije FIVB, dok je Aleksandar Džejms Stil iz Škotske, predsednik Komisije za pravila igre FIVB, bio instruktor na Kursu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sergej Titov i Aleksandar Džejms Stil su bili impresionirani organizacijom Kursa, kao i uslovima za rad, koje su imali kandidati u hotelu “Aquastar Danube” u Kladovu.

 

IZJAVA SERGEJA TITOVA

 

- Kao profesionalac, nikada ne mogu biti 100% zadovoljan nakon odrađenog kursa, pošto nešto uvek nedostaje. Ipak, opšti utisak je veoma dobar. Polaznici kursa su pokazali dobar nivo teorijskog i praktičnog znanja. Nova generacija sudija izlazi na međunarodnu scenu i ja se nadam da će biti uspešni. Što se tiče takmičenja, ovo je moja prva Balkanijada i veoma sam prijatno iznenađen kvalitetom odbojke. Finale u pet setova je bilo posebno napeto. Za taj meč smo odredili sudije koje su se najbolje pokazale na kursu i mislim da su dobro odradili posao. Generalno, ovo je bio jedan veliki uspeh na svim nivoima. Hvala Odbojkaškom savezu Srbije na odličnoj organizaciji ovog kursa. – naglasio je Sergej Titov, sekretar Sudijske komisije FIVB.

 

 

IZJAVA ALEKSANDRA DŽEJMSA STILA

 

- Otkad sam počeo da radim u Svetskoj odbojkaškoj federaciji, pre mnogo godina, imao sam prilike da učestvujem u realizaciji velikog broja kurseva. Moram da kažem da je ovaj kurs, u pogledu kvaliteta pripreme, najbolji do sada. Pažnja se poklanjala najsitnijim detaljima, stepen saradnje osoblja je bio na najvišem nivou, vlasnik hotela nam je izlazio u susret po svakom pitanju i sve je bilo fantastično. Što se tiče kandidata, ova grupa je bila u nivou svih prethodnih. Pokazali su veliko zalaganje i trud. Neki su imali problema sa shvatanjem određenih pravila, ali zato su se i prijavili na kurs, i mogu da kažem su napredovali iz dana u dan. Nadam se da će neki od njih u budućnosti dostići najveći nivo u ovom poslu. – istakao je Aleksander Džejms Stil, predsednik Komisije za pravila igre FIVB.

 

 

 

Zvanje kandidata za međunarodnog sudiju dobilo  je 18 sudija iz 14 zemalja: Nikola Kozić iz Bosne i Hercegovine, Uladžimir Kukušjnau i Kanstancin Asipčik iz Belorusije, Morten Klajn iz Danske, Dominik Biegajlo i Sebastijan Vidlarž iz Engleske, Loik Kest iz Francuske, Mirko Til i Janita Rihter iz Nemačke, Agnes Batkai Katona iz Mađarske, Iris Stojčić i Jael Dotan iz Izraela, Abas Ahmad iz Kuvajta, Danijel Jetkant iz Holandije, Šimon Pindral iz Poljske, Širlon Hunte iz Svete Lucije (Saint Lucia), Vlodimir Bosenko iz Ukrajine i Tomislav Popović iz Srbije.

 

 

 

Svi kandidati su sudili utakmice Balkanskog prvenstva 2013. za juniore.

Prvi Kurs za međunarodne sudije u 2013. održan je u Kongu od 12. – 21. jula, treći Kurs će se održati od 14. – 22. oktobra u Indoneziji, a četvrti od 20. – 31. oktobra u Senegalu, dok su organizatori Kursa za međunarodne sudije u beach – volley Sudan, Fiilipini i Lihtenštajn.