>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Svečano otvoren Kurs u Kladovu uz učešće 18 kandidata iz 14 zemalja

FIVB – KURS ZA MEĐUNARODNE SUDIJE

 

Prvi put u istoriji, Odbojkaški savez Srbije je organizator Kursa za kandidate za međunarodne sudije FIVB, koji je danas  svečano otvoren u Kladovu. Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS, pozdravio je učesnike Kursa u ime Odbojkaškog saveza Srbije i poželo im uspešan rad u Kladovu. Sergej Titov iz Rusije, sekretar Sudijske komisije FIVB, je direktor Kursa, dok je Aleksandar Džejms Stil iz Škotske, predsednik Komisije za pravila igre FIVB, instruktor na Kursu, koji će trajati do 04. avgusta.

 

 

 

 

 

 

 

Odbojkaški savez Srbije i na ovaj način, organizacijom Kursa za buduće međunarodne sudije, čini još jedan korak u afirmaciji srpskog sporta i odbojke.

Na Kursu učestvuje 18 kandidata za međunarodne sudije iz 14 zemalja: Nikola Kozić iz Bosne i Hercegovine, Uladžimir Kukušjnau i Kanstancin Asipčik iz Belorusije, Morten Klajn iz Danske, Dominik Biegajlo i Sebastijan Vidlarž iz Engleske, Loik Kest iz Francuske, Mirko Til i Janita Rihter iz Nemačke, Agnes Batkai Katona iz Mađarske, Iris Stojčić i Jael Dotan iz Izraela, Abas Ahmad iz Kuvajta, Danijel Jetkant iz Holandije, Šimon Pindral iz Poljske, Širlon Hunte iz Svete Lucije (Saint Lucia), Vlodimir Bosenko iz Ukrajine i Tomislav Popović iz Srbije.

 

 

 

Svi prijavljeni kandidati će tokom trajanja Kursa suditi utakmice Balkanskog prvenstva 2013. za juniore.

Prvi Kurs za međunarodne sudije u 2013. održan je u Kongu od 12. – 21. jula, treći Kurs će se održati od 14. – 22. oktobra u Indoneziji, a četvrti od 20. – 31. oktobra u Senegalu, dok su organizatori Kursa za međunarodne sudije u beach – volley Sudan, Fiilipini i Lihtenštajn.