>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Japan i Egipat u Svetskoj ligi 2013. – SP U 23 u oktobru umesto u julu i avgustu – FIVB beach – volley OPEN u Peruu, Kataru i Ugandi

FIVB – IZVRŠNI ODBOR

 

U Rio de Žaneiru juče je održan sastanak Izvršnog odbora FIVB, kojim je predsedavao dr Ari Da Silva Grasa Filjo, predsednik FIVB, a sastanku je prisustvovao i Đižong Vei, počasni doživotni predsednik FIVB. Aleksandar Boričić, predsednik OSS, potpredsednik FIVB i predsednik Takmičarske komisije FIVB je član Izvršnog odbora FIVB.

 

 

 

 

 

 

 

 

Na predlog Takmičarske komisije, Izvršni odbor FIVB je doneo odluku da Japan i Egipat igraju u C grupi Svetske lige 2013. sa Kanadom, Korejom, Finskom i Holandijom.

Takođe, promenjeni su termini nekih SP, koji će se odigrati 2013.

SP za igračice do 23 godine odigraće se u Meksiku od 02. – 13. oktobra, umesto od 12. – 21. jula, kako je prvobitno bilo najavljeno.

SP za igrače do 23 godine odigraće se u Brazilu od 03. – 14. oktobra, umesto od 02. – 11. avgusta, kako je prvobitno bilo objavljeno.

XIII SP 2013. u konkurenciji kadetkinja odigraće se u Nakonračasimi, u Tajlandu od 19. – 28. jula, umesto od 05. – 14. jula, kako je prvobitno bilo predviđeno.

Svetsko prvenstvo za klubove odigraće se od 12. – 19. maja, umesto od 01. – 15. maja, kako je bilo najavljeno.

 

 

 

Na predlog Saveta FIVB za beach – volley, Izvršni odbor je najavio da će se FIVB beach – volley OPEN igrati naredne godine u Peruu, Kataru i Ugandi. Kalendar za 2013. će zvanično biti potvrđen do kraja januara.

Izvršni odbor FIVB je posebno naglasio uspeh Kontinentalnog Kupa u beach – volley, u kome je učestvovalo 149 zemalja, a Kontinentalni Kup će biti završen Finalnim turnirom Svetskog Kupa, koji će se odigrati u januaru.

Naredne godine će se prvi put odigrati Svetsko prvenstvo u beach – volley za igračice i igrače do 23, uz već postojeća Svetska prvenstva za igračice i igrače do 19, odnosno do 21 godine.

Sledeći sastanak Izvršnog odbora FIVB održaće se u aprilu naredne godine u sedištu FIVB u Lozani, u Švajcarskoj.