>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Prijave do 01. maja

SENIORKE I SENIORI – SP 2014.

 

FIVB je saopštio da je počelo prijavljivanje reprezentacija za XVII SP 2014. u konkurenciji odbojkašica, koje će se odigrati u Italiji i XVIII SP 2014. u konkurenciji odbojkaša, koje će se odigrati u Poljskoj. Prijavljivanje će trajati do 01. maja. Na oba prvenstva će igrati po 24 reprezentacije.

 

 

 

 

 

 

 

Na XVII SP 2014. u konkurenciji odbojkašica, koje će se odigrati u Italiji, igraće 10 reprezentacija iz Evrope (CEV), uključujući i organizatora, šest (6) selekcija iz Severne i Srednje Amerike (NORCECA), četiri (4) reprezentacije iz Azije (AVC) i po dve (2) selekcije iz Afrike (CAVB) i Južne Amerike (CSV).

Na XVIII SP 2014. u konkurenciji odbojkaša, koje će se odigrati u Poljskoj, igraće devet (9) reprezentacija iz Evrope (CEV), uključujući i organizatora, pet (5) selekcija iz Severne i Srednje Amerike (NORCECA), četiri (4) reprezentacije iz Azije (AVC) i po tri (3) selekcije iz Afrike (CAVB) i Južne Amerike (CSV).

Kvalifikacije za SP 2014. u obe konkurencije moraju se završiti najkasnije do 31. maja 2014.

U konkurenciji odbojkašica, iz Evrope, pored Italije, organizatora Prvenstva, direktan plasman na XVII SP 2014. će izboriti i finalisti XXVIII EP 2013. Preostalih sedam reprezentacija će biti poznato posle tri runde kvalifikacija.

U konkurenciji odbojkaša, iz Evrope, pored Poljske, organizatora Prvenstva, direktan plasman na XVIII SP 2014. će izboriti i  finalisti XXVIII EP 2013. Preostalih šest reprezentacija će biti poznato posle tri runde kvalifikacija.