>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Na juniorskim i kadetskim SP 2013. po 20 ekipa – promene za kvalifikacije za OI 2016. – Interkontinentalni turnir seniora u Veroni, umesto u Rimu

FIVB – ADMINISTRATIVNI BORD

 

Trećeg dana rada, Administrativni Bord FIVB je na sastanku u Lozani odobrio povećanje broja reprezentacija na kadetskim i juniorskim Svetskim prvenstvima. Tako će na SP 2013, umesto dosadašnjih 16, igrati po 20 reprezentacija. XIII SP 2013. u konkurenciji kadetkinja odigraće se u Tajlandu, a u konkurenciji kadeta u Meksiku. XVII SP 2013. U konkurenciji juniorki odigraće se u Češkoj, a u konkurenciji juniora u Turskoj.

 

 

 

 

 

 

Administrativni Bord FIVB odobrio je promenu mesta odigravanja Interkontinentalnog turnira kvalifikacija za OI 2012, koji će se odigrati u Italiji. Umesto u Rimu, turnir će se odigrati u Veroni.

Takođe, usvojena je odluka da na klupama reprezentacija ubuduće može sedeti pet članova stručnog štaba, odnosno da pored prvog trenera na klupi mogu sedeti i dva pomoćnika trenera, kao i doktor i fizioterapeut.

Administrativni Bord FIVB je usvojio odluku o novom sistemu kvalifikacija za Olimpijske igre 2016. u Rio de žaneiru.

Samo će domaćin imati obezbeđen direktan plasman na Olimpijske igre, kao što je bilo i do sada.

Sa Svetskog Kupa, plasman na OI će izboriti dve, umesto tri selekcije, kako je bilo do sada.

Po jedna reprezentacija će izboriti učešće na OI sa pet turnira Kontinentalnih Olimpijskih kvalifikacija, kao i četiri (umesto tri do sada) selekcije sa Interkontinentlanih Olimpijskih kvalifikacionih turnira.