>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Izabran novi Administrativni Bord FIVB

FIVB – 37. KONGRES

Na 37. Kongresu Svetske odbojkaške federacije izabran je novi Administrativni Bord FIVB sa ukupno 26 članova za period od 2021. do 2024. Pored njih, članovi Borda su predsednik FIVB i 5 predsednika Kontinentalnih konfederacija. Aleksandar Boričić, predsednik CEV i drugi izvršni potpredsednik FIVB, član je Administrativnog Borda FIVB u koji je izabrano još 9 članova iz Evropske odbojkaške konfederacije.

 

 

Članovi Administrativnog Borda FIVB iz CEV su: Renato Arena (ITA), Zdeslav Barač (CRO), Gert De Dobeler (BEL), Mišel Everert (NED), Lubor Halanda (SVK), Ani Petavan (FRA), Miroslav Pšedpelski (POL), Stanislav Ševčenko (RUS).

Margaret En Fleming (SCO), potpredsednik CEV, i Alehandrina Mireja Luis Erndandes (CUB) izabrane su kao predstavnice dama u Administrativnom Bordu FIVB.

 

 

Na 37. Kongresu FIVB usvojen je finansijski izveštaj za 2018. i 2019, budžet za 2021. i 2022, kao i predložene promene Statuta FIVB i pravila i procedura Kongresa FIVB.

Kandidati za predsednika FIVB ubuduće moraju imati maksimum 70, umesto dosadašnjih 75 godina, odnosno maksimum 72 godine za kandidate za članove Administrativnog Borda FIVB, umesto dosadašnjih 75 i za zvaničnike na odgovornim funkcijama u FIVB i na kontinentalnom nivou.

Delegati Kongresa su osvojili i predlog za nova 4 mesta u Administrativnom Bordu FIVB, koje će predložiti predsednik FIVB.

Zoran Gajić, predsednik OSS i Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, predstavljaju Odbojkaški savez Srbije na 37. Kongresu FIVB.