>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Maja Ognjenović kandidat OSS za Sportsku komisiju FIVB

FIVB – SPORTSKA KOMISIJA

Svetska odbojkaška federacija, FIVB, saopštila je spisak od 16 kandidata za Sportsku komisiju FIVB, koje su predložile Nacionalne federacije. Odbojkaški savez Srbije je predložio Maju Ognjenović, kapitena ženske seniorske reprezentacije Srbije. Glasanje za 10 članova Sportske komisije FIVB obaviće se u drugoj polovini januara, a glasaće odbojkašice i odbojkaši “on line” preko platforme FIVB.

 

 

Na spisku kanidata nalazi se 16 igračica i igrača iz odbojke i beach – volley. Pored Maje Ognjenović kandidati iz odbojke su: Milagros Kabral de la Krus iz Dominikanske Republike, Neslihan Demir Guler iz Turske, Malgoržata Glinka Mogental iz Poljske, Džordan Larson iz SAD, Polina Rahimova iz Azerbejdžana, Sem Dero iz Belgije i Samjuele Papi iz Italije.

Iz beach – volley kandidati su: Luiz Bouden iz Australije, Madelejn Mepelink iz Holandije, Marketa Slukova iz Češke, Anuk Verže Dupre iz Švajcarske, Čen Šue iz Kine, Džošua Binstok iz Kanade, Julijus Brink iz Nemačke i Delsiu Soares iz Mozambika.

 

 

Sportska komisija FIVB imaće 10 članova, 5 će izabrati igrači glasanjem, a 5 će odrediti dr Ari da Silva Grasa Filjo, predsednik FIVB. Sportska komisija FIVB će imati po 5 članova oba pola i istovremeno po 5 članova iz odbojke i beach – volley.