>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Boričić zatvorio Kongres CEV: „Mi smo zaista pravi odbojkaški tim, pun energije i motivacije“

CEV – 37. KONGRES

 

Aleksandar Boričić, predsednik CEV, zatvorio je 37. Kongres Evropske odbojkaške konfederacije, koji je danas održan u Kongresnom centru u Luksemburgu, uz konstataciju: „Mi smo zaista pravi odbojkaški tim, pun energije i motivacije.“

 

 

 

 

Tokom popodnevnog dela zasedanja, saopšteno je da će Holandija biti domaćin Prvenstva Evrope 2018. za juniore (d0 20 godina), kao i Evropskog prvenstva u beach – volley i Svetskog prvenstva u sedećoj odbojci.
Odbojkaška federacija Farskih ostrva predstavila „Flogbern“, igru za decu od 6 do 12 godina uzrasta, u kojoj igraju dve ekipe od po 4 člana na terenu za badmininton. Igra je promovisana na 18 ostrva arhipelaga Farskih ostrva i izazvala je veliko zanimanje delegata Kongresa.
Odbojka na snegu, odnosno CEV „Evropska serija“ će se u 2017. igrati u 7 zemalja: Austriji, Češkoj, Francuskoj, Italiji, Lihtenštajnu, Sloveniji i Švajcarskoj, nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju između Evropske odbojkaške konfederacije i Marketinške agencije „Čaka2“ iz Austrije.
Posle povlačenja Pavela Papkea iz Poljske sa pozicije člana Administrativnog Borda CEV, danas je za novog člana Administrativnog Borda CEV izabran Miroslav Pšedpelski iz Poljske na period od 3 godine, odnosno do 2019, kada će biti održani naredni izbori u Evropskoj odbojkaškoj konfederaciji.
Galeriju fotografija možete pogledati na: http://cev.eventolive.it/XXXVII_GeneralAssembly/index.php