>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Aleksandar Boričić u poseti Odbojkaškom savezu Slovenije

CEV

 

Aleksandar Boričić, predsednik CEV, posetio je Odbojkaški savez Slovenije. Predsednik Evropske odbojkaške konfederacije imao je sastanke sa najvišim zvaničnicima Slovenije, Ljubljane, Olimpijskog komiteta Slovenije i Odbojkaškog saveza Slovenije.

 

 

 

Boričić je, zajedno sa Metodom Ropretom, predsednikom Odbojkaškog saveza Slovenije, i Gregorom Humercom, generalnim sekretarom slovenačkog Saveza, razgovarao sa Bogdanom Gabrovecom, predsednikom Olimpijskog komiteta Slovenije, Majom Makovec Brenčič, ministrom obrazovanja, nauke i sporta Slovenije, i Zoranom Jankovićem, gradonačelnikom Ljubljane, o organizaciji odbojkaških takmičenja u Sloveniji.

- Slovenija je imala punu podršku prilikom kandidature za Svetsko prvenstvo 2016. mlađih seniorki (igračice do 23 godine). Takođe, veoma sam zadovoljan razgovorima sa predstavnicima vlasti u Sloveniji. Razgovarali smo o aktuelnim uspesima odbojke u Sloveniji, ali i o planovima za budućnost. Kao što vam je poznato, Slovenija je zainteresovana za organizaciju Prvenstva Evrope 2019. ili 2021. i veoma mi je drago što je to podržao Olimpijski komitet Slovenije. – istakao je Boričić i dodao:

- Ne mogu da kažem da je Slovenija jedini kandidat, ali je podrška koju ima Odbojkaški savez Slovenije veoma važna. Tu mislim i na podršku Ministarstva obrazovanja, nauke i sporta Slovenije, kao i Grada Ljubljane, koji su izrazili spremnost da pomognu u organizaciji jednog velikog odbojkaškog takmičenja kao što je Prvenstvo Evrope.

Boričić je prisustvovao četvrtoj utakmici finalne serije Prvenstva Slovenije u konkurenciji odbojkašica Nova KBM Branik Maribor – Kalcit Ljubljana.