>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Administrativni Bord CEV zasedao u Luksemburgu – Regionalni centar za razvoj odbojke u Srbiji

CEV

U sedištu CEV u Luksemburugu, održan je sastanak Administrativnog Borda CEV, kojim je predsedavao Andre Mejer iz Luksemburga, predsednik CEV. Aleksandar Boričić, predsednik OSS i prvi potpredsednik CEV, član je Izvršnog odbora i Administrativnog Borda CEV.

 

 

 

  

 

Na sastanku je i formalno u sastav Evropske odbojkaške konfederacije primljena Zapadno – evropska odbojkaška zonska asocijacija (WEVZA), koja je osnovana prošle godine u septembru, neposredno pre XXIV Kongresa CEV, koji je održan u Kopenhagenu. WEVZA je šesta Zonska asocijacija u okviru CEV, pored BVA, EEVZA, MEVZA i NEVZA i Udruženja “malih zemalja”. WEVZA ima osam članova: Belgija, Francuska, Nemačka, Italija, Holandija, Portugalija i Španija.

Administrativni Bord CEV je usvojio generalni koncept rada Regionalnih centara za razvoj odbojke (Regional Volleyball Development Centers – RVDC), koji su do sada otvoreni u Evropi (Azerbejdžan, Engleska, Italija i Luksemburg), kao i za Centre u Srbiji i Danskoj, koji će uskoro biti otvoreni i koji će “pokrivati” glavna geografska područja u Evropi. Centri će predstavljati baze za razvoj odbojke u navedenim područjima, kao za organizovanje seminara, edukativnih kurseva u cilju razvoja i promocije odbojke i odbojke na pesku.

Administrativni Bord CEV je saopštio da će se “Gala odbojkaško veče” i žreb za Deniz Bank Ligu šampiona 2015. održati 27. juna u dvorcu Hofburg, u Beču, u organizaciji CEV i Odbojkaške federacije Austrije. Takođe, odlučeno je da se promeni sistem takmičenja za elitne evropske klubove, koji će učesnicima omogućiti odigravanje više utakmica u ligaškom delu nego do sada.

Na sastanku je usvojen kalendar za 2014. i 2015, uz podataka da će se Kontinentalni kvalifikacioni turniri (seniorke i seniori) odigrati krajem decembra 2015. i početkom januara 2016.