>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Održan sastanak Izvršnog odbora CEV – sastanak Saveta Evropske lige 16. januara

CEV – IZVRŠNI ODBOR

 

U Briselu, u Belgiji, juče je održan sastanak Izvršnog odbora CEV. Sastankom je predsedavao Andre Mejer iz Luksemburga, predsednik CEV, a u radu Izvršnog odbora učestvovao je Aleksandar Boričić, predsednik OSS i prvi potpredsednik CEV. Članove Izvršnog odbora CEV, pozdravio je Vili Bruninks, predsednik Odbojkaške federacije Belgije, domaćina sastanka.

 

 

 

Između ostalog, na sastanku Izvršnog odbora CEV razmatrana je trenutna situacija sa međunarodnim transferima u Evropi, kao i početak diskusije o ulozi agenata igrača.

Takođe, članovi Izvršnog odbora su istakli zadovoljstvo masovnim učešćem reprezentacija iz Evrope u FIVB Svetskoj ligi 2014. i Gran Priju 2014. Naredne godine će u Svetskoj ligi i Gran Priju igrati po 28 najboljih svetskih selekcija, a iz Evrope će nastupiti 15, odnosno 11 reprezentacija.

Članovi Izvršnog odbora CEV su istakli da su razočarani odlukom FIVB o promeni rasporeda nekih takmičenja (Svetska liga počinje krajem maja), bez prethodnih konsultacija sa Kontinentalnim konfederacijama, što je uslovilo, promene termina II runde kvalifikacija za EP 2015. za kraj oktobra, a prvobitno je bilo planirano da se odigraju u maju i junu.

Članovi Izvršnog odbora CEV su naglasili da je potrebno da obe strane razmotre moguće promene rasporeda, kako bi bile prilagođene i usklađene, kako sa potrebama FIVB, tako i sa potrebama Kontinentalnih konfederacija. Takođe, naglašeno je da se očekuje poboljšanje komunikacije između FIVB i Kontinentalnih konfederacija, kako u budućnosti ne bi dolazilo do ovakvih nesporazuma.

Izvršni odbor CEV je potvrdio da će se Evropska liga 2014. igrati po sistemu “utakmice kod kuće i u gostima”, za razliku od prošlogodišnjeg izdanja kada su se igrala četiri turnira. Promena je uslovljena slabim odzivom publike.

Sastanak Saveta Evropske lige održaće se 16. januara u Luksemburgu, kada će biti određeni sastavi grupa, kao i kompletan kalendar za 2014.