>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Održan sastanak Administrativnog Borda – na 33. Kongresu predstavnici 54 zemlje od 55 članica CEV

CEV – 34. KONGRES

 

U hotelu Skandik u Kopenhagenu, u petak i subotu, 27. i 28. septembra održaće se 34. Kongres CEV, Evropske odbojkaške konfederacije. Danas je u hotelu Skandik održan sastanak Administrativnog Borda CEV, u čijem radu je učestvovao  Aleksandar Boričić, predsednik OSS i prvi potpredsednik CEV. Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS predstavljaće Odbojkaški savez Srbije na Kongresu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Andre Mejer iz Luksemburga, predsednik CEV, saopštio je da će Kongresu prisustvovati predstavnici 54 zemlje od 55 zemalja članica Evropske odbojkaške konfederacije.

Kongresu CEV U Kopenhagenu prisustvovaće i dr Ari Da Silva Grasa Filjo, predsednik FIVB, kao i Frank Jensen, gradonačelnik Kopenhagena.

Na sastanku je istaknuto da je na Prvenstvu Evrope za seniorke u Nemačkoj i Švajcarskoj oboren rekord po broju gledalaca, 137 000, kao i da je čak 130 zemalja preuzimalo direktne prenose utakmica iz Šverina, Halea, Drezdena, Ciriha i Berlina.

Razgovaralo se i o Evropskoj ligi za seniorke i seniore, uz konstataciju da će biti promenjen sistem takmičenja, koji predviđa da se utakmice igraju po sistemu „kod kuće i u gostima“. Takođe je razgovarano i o Svetskoj ligi, čiji sistem takmičenja za narednu godinu tek treba da bude određen na sastanku Saveta Svetske lige.

Na Kongresu će biti razmatrani izveštaji Zonskih Asocijacija – Balkanske odbojkaške asocijacije (BVA), Istočno – evropske zonske asocijacije (EEVZA), Srednje – evropske zonske asocijacije (MEVZA), Severno – evropske zonske asocijacije (NEVZA), kao i „Udruženja Malih zemalja“, ali je Andre Mejer na sastanku Administrativnog Borda ocenio njihov rad kao veoma bitan za Evropsku odbojkaški konfederaciju i pohvalio kvalitet učinjenog u prethodnom periodu.