>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Obavljen žreb u Beogradu – sastave grupa odredili Jelena Vignjević, Lazar Dodić, Igor Vušurović i Vladimir Grbić

KADETKINJE I KADETI – X EP 2013.

 

Svečana ceremonija žreba za jubilarna, deseta Prvenstva Evrope u konkurenciji kadetkinja i kadeta održana je danas u beogradskom hotelu „Metropol“. Sastave grupa su odredili Jelena Vignjević, kapiten kadetkinja Srbije, Igor Vušurović, izvršni direktor Odbojkaškog saveza Crne Gore, Lazar Dodić, kapiten kadeta Srbije i Vladimir Grbić, potpredsednik OSS. Kompletnu Galeriju fotografija sa žreba možete pogledati na adresi: http://galerija.ossrb.org/thumbnails.php?album=168 U A grupi Prvenstva Evrope za kadetkinje, u Baru, igraće Crna Gora, Italija, Poljska, Grčka, Slovenija i Češka, a u B grupi, u Kladovu, Srbija, Turska, Rusija, Nemačka, Francuska i Holandija. Na Prvenstvu Evrope za kadete, u A grupi u Laktašima, igraće Bosna i Hercegovina, Italija, Poljska, Belgija, Slovenija i Austrija, a u B grupi, u Beogradu, Srbija , Francuska, Turska, Rusija, Bugarska i Finska.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Žrebom su rukovodili dr Jan Hronek iz Češke, potpredsednik CEV i predsednik žirija Prvenstva Evrope za kadetkinje i Vili Bruninks iz Belgije, član Sportsko – organizacione komisije CEV.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Žrebu su prisustvovali Alisa Marić, ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, Nada Tešanović, ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske i predsednik Organizacionog odbora Prvenstva Evrope za kadete, Aleksandar Boričić, predsednik OSS i prvi potpredsednik CEV, Luka Jurić, predsednik Odbojkaškog saveza Bosne i Herecgovine, Cvetko Pajković, predsednik Odbojkaškog saveza Crne Gore, Vlade Deivac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Đorđe Višacki, generalni sekretar OKS, Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS, predstavnici zemalja učesnica: Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rusije, Grčke, Bugarske, Turske, Slovenije, Češke i Belgije, reprezentativci i članovi stručnog štaba reprezentacije Jugoslavije, koja je na Olimpijskim igrama u Sidneju osvojila zlatnu medalju: Vladimir Batez, Slobodan Boškan, Đula Mešter, Vasa Mijić, Vladimir Grbić, Veljko Petković, Igor Vušurović, Zoran Gajić, Bogdan Sretenović, Nedžad Osmankač, dr Ljuban Martinović i Aleksandar Počeković, kapiteni i prvi treneri ženske i muške kadetske reprezentacije Srbije Jelena Vignjević, Lazar Dodić, Marijana Boričić i Milan Đuričić, predstavnici sponzora, kao i predstavnici medija.

 

 

IZJAVA ALISE MARIĆ

 

 

IZJAVA NADE TEŠANOVIĆ

 

IZJAVA VLADE DIVCA

 

 

IZJAVA DR JANA HRONEKA

 

IZJAVA PERIKLISA BAKODIMOSA, TEHNIČKOG KOORDINATORA ODBOJKAŠKE FEDERACIJE GRČKE

 

IZJAVA VELJKA BAŠIĆA, SELEKTORA TURSKE

 

IZJAVA MARIJANE BORIČIĆ

 

IZJAVA MILANA ĐURIČIĆA

 

 

Kadetkinje Srbije su do sada na Prvenstvima Evrope osvojile dve srebrne (Brno 2007. i Roterdam 2009.) i dve bronzane medalje (Zagreb 2003. i Ankara 2011.).

 

KADETKINJE – X EP 2013. – BAR (CRNA GORA) I KLADOVO (SRBIJA) – 29. MART – 07. APRIL – RASPORED UTAKMICA:

 

 

 

Kadeti Srbije su aktuelni dvostruki Svetski prvaci (Jezolo 2009. i Baija Blanka 2011.), aktuelni prvaci Evrope (Ankara 2011.), a na Prvenstvu Evrope 2009. u Roterdamu su osvojili srebrnu medalju.

 

KADETI – X EP 2013. – LAKTAŠI (BOSNA I GERCEGOVINA) I BEOGRAD (SRBIJA) – 12. – 21. APRIL – RASPORED UTAKMICA: