>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Žreb sutra u 12,00 u Beogradu – direktan prenos na sajtu OSS

KADETKINJE I KADETI – X EP 2013.

 

Svečana ceremonija žreba za jubilarna, deseta Prvenstva Evrope u konkurenciji kadetkinja i kadeta održaće se sutra od 12,00 časova u beogradskom hotelu „Metropol“. Direktan prenos žreba („live stream“) možete gledati na sajtu Odbojkaškog saveza Srbije, na stranici na engleskom jeziku: http://eng.ossrb.org/ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Žrebom će rukovoditi dr Jan Hronek iz Češke, potpredsednik CEV i predsednik žirija Prvenstva Evrope za kadetkinje i Vili Bruninks iz Belgije, član Sportsko – organizacione komisije CEV.

Žrebu će prisustvovati Alisa Marić, ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, Nada Tešanović, ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske i predsednik Organizacionog odbora Prvenstva Evrope za kadete, Aleksandar Boričić, predsednik OSS i prvi potpredsednik CEV, Luka Jurić, predsednik Odbojkaškog saveza Bosne i Herecgovine, Cvetko Pajković, predsednik Odbojkaškog saveza Crne Gore, predstavnici zemalja učesnica: Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rusije, Grčke, Bugarske, Turske, Slovenije, Češke i Belgije, reprezentativci i članovi stručnog štaba reprezentacije Jugoslavije, koja je na Olimpijskim igrama u Sidneju osvojila zlatnu medalju, kapiteni i prvi treneri ženske i muške kadetske reprezentacije Srbije, predstavnici sponzora, Sportskih organizacija Srbije, kao i predstavnici medija.

Na jubilarnom, X EP 2013. u konkurenciji kadetkinja, koje će se odigrati od 29. marta do 07. aprila u Kladovu, u Srbiji i Baru, u Crnoj Gori, igraće Srbija, Crna Gora, Turska, Italija, Nemačka, Poljska, Slovenija, Francuska, Rusija, Češka, Holandija i Grčka.

Kadetkinje Srbije su do sada na Prvenstvima Evrope osvojile dve srebrne (Brno 2007. i Roterdam 2009.) i dve bronzane medalje (Zagreb 2003. i Ankara 2011.).

U konkurenciji kadeta, na jubilarnom, X EP 2013, koje će se odigrati od 12. – 21. aprila u Beogradu, u Srbiji i Laktašima, u Bosni i Hercegovini igraće Srbija, Bosna i Hercegovina, Italija, Francuska, Rusija, Slovenija, Poljska, Bugarska, Turska, Austrija, Belgija i Finska.

Kadeti Srbije su aktuelni dvostruki Svetski prvaci (Jezolo 2009. i Baija Blanka 2011.), aktuelni prvaci Evrope (Ankara 2011.), a na Prvenstvu Evrope 2009. u Roterdamu su osvojili srebrnu medalju.