>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Četiri ekipe iz Srbije protiv timova iz Austrije – Novosađani protiv Ukrajinaca

CEV – KUP CEV 2013. I KUP IZAZIVAČA 2013.

 

Danas je u sedištu CEV u Luksemburgu obavljen žreb za Kup CEV 2013. i Kup izazivača 2013. Četiri ekipe iz Srbije za rivale su dobili timove iz Austrije, dok će Vojvodina NS Seme igrati protiv Lokomotive Harkov iz Ukrajine.

 

 

 

 

 

 

U Kupu CEV u ženskoj konkurenciji, TENT iz Obrenovca će u šesnaestini finala Kupa CEV 2013. igrati protiv Aske Biroleben Linca iz Austrije, 24. i 31. oktobra. Prvi meč će se odigrati u Obrenovcu, a revanš u Lincu. Ukoliko savladaju Austrijanke, Obrenovčanke će u osmini finala igrati protiv pobednika dvomeča Sagres Nojšatel (Švajcarska) – Irmato Vert (Holandija). Ukoliko ne uspe da savlada Linc, TENT će takmičenje nastaviti u šesnaestini finala Kupa izazivača 2013.

 

Kompletan žreb za Kup CEV 2013. (pdf)

 

U Kupu CEV 2013. u muškoj konkurenciji, Vojvodina NS Seme iz Novog Sada će u šesanestini finala (24. i 31. oktobra) igrati protiv Lokomotive Harkov iz Ukrajine. Prvi meč će se odigrati u Novom Sadu, a revanš u Harkovu. Ukoliko eliminišu Ukrajince, Novosađani će u osmini finala igrati protiv pobednika dvomeča Poka Karava (Kipar) – Kan (Francuska), a ukoliko izgube, takmičenje će nastaviti u šesnaestini finala Kupa izazivača 2013.

 

 

 

U Kupu izazivača 2013. u ženskoj konkurenciji, Kolubara iz Lazarevca će u 2. kolu igrati protiv UVC Holding Graca iz Austrije (14. i 21. novembar). Prvi meč će se odigrati u Gracu, a revanš u Lazarevcu. Ukoliko eliminišu Austrijanke, odbojkašice Kolubare će u šesnaestini finala igrati protiv poražene ekipe iz dvomeča TENT Obrenovac – Linc (Kup CEV).

 

Kompletan žreb za Kup izazivača 2013. (pdf)

 

U Kupu izazivača 2013. u muškoj konkurenciji, Radnički iz Kragujevca će u 2. kolu (14. – 21. novembar) igrati protiv Hipo Amštetena iz Austrije. Prvi meč će se odigrati u Kragujevcu, a revanš u Austriji. Ukoliko savlada Austrijance, Kragujevčani će u šesnaestini finala igrati protiv poražene ekipe iz duela u Kupu CEV Mili Pijango Ankara (Turska) – Orion Dutinhem (Holandija).

Drugi predstavnik Srbije u Kupu izazivača 2013, Mladi radnik iz Požarevca, igraće u 2. kolu (14. – 21. novembar) protiv Union Arbesbaha iz Austrije. Prvi meč će se odigrati u Požarevcu, a revanš u Austriji. Ukoliko eliminišu Austrijance, Požarevljani će u šesnaestini finala igrati protiv poražene ekipe iz dvomeča u Kupu CEV između Iskre Odincovo iz Rusije i Makabija Tel Aviv iz Izraela.


Pobednik BVA Kupa u ženskoj konkurenciji igraće u 2. kolu (14. i 21. novembar) Kupa izazivača 2013. protiv Tirola iz Insbruka, iz Austrije.

U muškoj konkurenciji, pobednik BVA Kupa će igrati u 1. kolu (20. i 27. oktobar) Kupa izazivača 2013. Protiv Metalurga iz Žlobina, iz Belorusije.

U Ligi šampiona 2013. Srbiju će predstavljati Crvena zvezda, u obe konkurencije. Žreb za Ligu šampiona 2013. obaviće se 29. juna u Beču, u Austriji.