>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Domaćini III runde kvalifikacija Belgija i Bugarska, odnosno Francuska i Italija

JUNIORKE I JUNIORI – KVALIFIKACIJE ZA XXIII EP 2012.

 

Evropska odbojkaška konfederacija, CEV, saopštila je domaćine turnira III runde kvalifikacija za juniorska EP 2012, koji će se odigrati od 12. – 15. jula. U konkurenciji juniorki, domaćini će biti Belgija (Vilvord) i Bugarska (Gabrovo), a u konkurenciji juniora Francuska (mesto će naknadno biti saopšteno) i Italija (Zoka). Plasman na EP 2012. iz III runde kvalifikacija izboriće po dve prvoplasirane selekcije u konkurenciji juniorki, kao i pobednici grupa i najbolja drugoplasirana reprezentacija u konkurenciji juniora. Ženska i muška juniorska reprezentacija Srbije su izborile direktan plasman na Prvenstva Evrope, pošto su na prethodnim šampionatima osvojili srebrnu (juniorke), odnosno bronzanu medalju (juniori).

 

 

 

 

 

U konkurenciji juniorki, direktan plasman na Prvenstvo Evrope izborili su Turska (organizator), Italija (prvak Evrope), Srbija (vicešampion Evrope) i Češka (bronzana sa EP 2010.).

XXIII EP 2012. u konkurenciji juniorki odigraće se od 18. – 26. avgusta u Ankari, u Turskoj. Na šampionatu će igrati 12 selekcija podeljenih u dve grupe, a po dve prvoplasirane će izboriti učešće u polufinalu.

 

JUNIORKE – XXIII EP 2012. – ANKARA, TURSKA (18. – 26. AVGUST) – KVALIFIKACIJE – III RUNDA (12. – 15. JUL) – SASTAVI GRUPA:

 

E GRUPA – VILVORD, BELGIJA: BELGIJA, NEMAČKA, RUMUNIJA, AUSTRIJA.

 

F GRUPA – GABROVO, BUGARSKA: BUGARSKA, FRANCUSKA, HRVATSKA, FINSKA.

 

Iz treće runde kvalifikacija, plasman na EP izboriće po dve prvoplasirane reprezentacije.

Plasman na Prvenstvo Evrope do sada su izborili Turska, Italija, Srbija, Češka, Poljska, Slovenija, Rusija i Slovačka.

XXIII EP 2012. u konkurenciji juniorki odigraće se od 18. – 26. avgusta u Ankari, u Turskoj.

 

 

 

U konkurenciji juniora, direktan plasman na Prvenstvo Evrope izborili su Danska (organizator), Poljska (organizator), Rusija (prvak Evrope), Bugarska (vicešampion Evrope) i Srbija (bronzana sa EP 2010.).

XXIII EP 2012. u konkurenciji juniora odigraće se od 25. avgusta do 02. septembra u Randersu, u Danskoj i Gdinji, u Poljskoj. Na šampionatu će igrati 12 selekcija podeljenih u dve grupe, a po dve prvoplasirane će izboriti učešće u polufinalu.

 

JUNIORI – XXIII EP 2012. – RANDERS, DANSKA I GDINJA, POLJSKA (25. AVGUST – 02. SEPTEMBAR) – KVALIFIKACIJE – III RUNDA (12. – 15. JUL) – SASTAVI GRUPA:

 

E GRUPA – FRANCUSKA (MESTO ĆE NAKNADNO BITI SAOPŠTENO): FRANCUSKA, FINSKA, UKRAJINA, AUSTRIJA.

 

F GRUPA – ZOKA, ITALIJA: ITALIJA, HOLANDIJA, SLOVENIJA, NEMAČKA.

 

Iz treće runde kvalifikacija, plasman na EP izboriće pobednici grupa i jedna, uspešnija drugoplasirana reprezentacija.

Plasman na Prvenstvo Evrope do sada su izborili Danska, Poljska, Rusija, Bugarska, Srbija, Grčka, Belgija, Španija i Turska.

XXIII EP 2012. odigraće se od 25. avgusta do 02. septembra u Randersu, u Danskoj i Gdinji, u Poljskoj.