>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Ubuduće samo domaćini direktno na kadetskim i juniorskim Prvenstvima Evrope

CEV – SPORTSKO – ORGANIZACIONA KOMISIJA

 

Evropska odbojkaška konfederacija – CEV, saopštila je predloge Sportsko – organizacione komisije CEV, koje je usvojio Administrativni Bord CEV za naredna kadetska i juniorska Prvenstva Evrope. Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS, član je Sportsko – organizacione komisije CEV. Odlukom Administrativnog Borda CEV, plasman na XXIV EP 2014. u juniorskoj konkurenciji direktno će obezbediti samo organizatori, kao i za XI EP 2015. u kadetskoj konkurenciji.

 

 

 

 

 

 

 

XXIII EP 2012. u konkurenciji juniorki odigraće se od 18. – 26. avgusta u Ankari, u Turskoj. Direktan plasman na Prvenstvo Evrope izborili su Turska (organizator), Italija (prvak Evrope), Srbija (vicešampion Evrope) i Češka (bronzana sa EP 2010.).

XXIII EP 2012. u konkurenciji juniora odigraće se od 25. avgusta do 02. septembra u Randersu, u Danskoj i Gdinji, u Poljskoj. Direktan plasman na Prvenstvo Evrope izborili su Danska (organizator), Poljska (organizator), Rusija (prvak Evrope), Bugarska (vicešampion Evrope) i Srbija (bronzana sa EP 2010.).

X EP 2013. u konkurenciji kadetkinja odigraće se od 29. marta – 07. aprila u Kladovu, u Srbiji i u Baru, u  Crnoj Gori, a X EP 2013. u konkurenciji kadeta odigraće se od 12. – 24. aprila u Inđiji, u Srbiji i u Laktašima, u Bosni i Hercegovini.  

XXVIII EP 2013. u konkurenciji seniorki odigraće se od 06. – 14. septembra u Cirihu, u Švajcarskoj  i u Drezdenu, Haleu i Berlinu, u Nemačkoj. Direktan plasman na Prvenstvo Evrope izborili su Nemačka (organizator), Švajcarska (organizator), Srbija (prvak Evrope), Turska (bronzana sa EP 2011.), Italija (4. na EP 2011.), Poljska (5. na EP 2011.) i Rusija (6. na EP 2011.).

XXVIII EP 2013. odigraće se od 20. – 29. septembra u Gdanjsku i Šćećinu u Poljskoj i u Arhusu, Herningu, Odenzeu i Kopenhagenu, u Danskoj. Direktan plasman na Prvenstvo Evrope izborili su Danska (organizator), Poljska (organizator), Srbija (prvak Evrope), Italija (vicešampion Evrope), Rusija (4. na EP 2011.), Slovačka (5. na EP 2011.) i Bugarska (6. na EP 2011.).

Pjer Mulhajms iz Luksemburga, predsednik Sportsko – organizacione komisije CEV, saopštio je da je Komisija pripremila predlog o formiranju Evropske rang liste reprezentacija, na osnovu rezultata tokom četiri godine. Predlog je da se formiraju posebne liste u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Sportsko – organizaciona komisija CEV će u narednom periodu raditi na pripremi predloga kalendara za kvalifikacije za XVII SP 2014. u konkurenciji odbojkašica, koje će se odigrati u Italiji i XVIII SP 2014. u konkurenciji odbojkaša, koje će se odigrati u Poljskoj.