>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Kadetkinje sa Turskom, Češkom, Slovenijom, Španijom i Poljskom – Kadeti sa Turskom, Bugarskom, Nemačkom, Grčkom i Poljskom

KADETKINJE I KADETI – ŽREB ZA IX EP 2011.

 

Danas je u hotelu Volej u Istanbulu, u Turskoj obavljen žreb za kadetska prvenstva Evrope 2011. Kadetkinje Srbije će na IX EP 2011, koje će se odigrati od 30. aprila do 08. maja u Ankari, u Turskoj, igrati u B grupi sa Turskom, Češkom, Slovenijom, Španijom i Poljskom. Kadeti Srbije će na IX EP 2011, koje će se odigrati od 16. – 24. aprila u Ankari, u Turskoj igrati u B grupi sa Turskom, Bugarskom, Nemačkom, Grčkom i Poljskom.

 

 

 

 

 

 

 

 

KADETKINJE – IX EP 2011. – ANKARA, TURSKA (30. APRIL – 08. MAJ) – SASTAVI GRUPA:

 

B GRUPA:

SRBIJA, TURSKA, ČEŠKA, SLOVENIJA, ŠPANIJA, POLJSKA.

 

A GRUPA:

BELGIJA, SLOVAČKA, UKRAJINA, ITALIJA, GRČKA, NEMAČKA.

 

 

 

KADETI – IX EP 2011. – ANKARA, TURSKA (16. – 24. APRIL) – SASTAVI GRUPA:

 

B GRUPA:

SRBIJA, TURSKA, BUGARSKA, NEMAČKA, GRČKA, POLJSKA.

 

A GRUPA:

FRANCUSKA, UKRAJINA, ŠPANIJA, BELGIJA, RUSIJA, FINSKA.

 

Propozicijama EP u kadetskoj konkurenciji, predviđeno je da 12 ekipa žrebom bude podeljeno u dve grupe. Po završetku takmičenja po grupama, plasman u polufinale izboriće po dve prvoplasirane selekcije, dok će treća i četvrta reprezentacija iz obe grupe igrati u razigravanju za plasman od 5. – 8. mesta. Polufinalni parovi biće određeni žrebom. Naime, pobednici grupa se ne mogu sastati u polufinalu, pa će žrebom dobiti za rivala jednu od drugoplasiranih selekcija.

Propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se tri boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija dva, a poraženi jedan bod.

Propozicijama CEV, plasman ekipa sa istim brojem bodova određuje se na osnovu set količnika. Ukoliko je set količnik identičan, plasman se određuje na osnovu poen količnika.