>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

EP pionirki u Italiji i Hrvatskoj, EP pionira u Sofiji

PIONIRKE I PIONIRI – II EP 2019.

Evropska odbojkaška konfederacija, CEV, saopštila je datume i domaćine prvenstava Evrope 2019. u pionirskoj konkurenciji. II EP 2019. u konkurenciji pionirki odigraće se 13 – 21. jula u Italiji i Hrvatskoj, a mesta će naknadno biti određena. II EP 2019. u konkurenciji pionira odigraće se 13 – 21. jula u Sofiji, u Bugarskoj.

 

 

 

 

 

Plasman na EP, pored organizatora, obezbediće i 5 pobednika Zonskih prvenstava CEV.

II runda kvalifikacija za EP 2019. u obe konkurencije odigraće se 25 – 28. aprila (po 20 selekcija), a plasman će izboriti 5 pobednika grupa u konkurenciji pionirki, dok će se na EP u konkurenciji pionira, pored 5 pobednika grupa plasirati i najbolja drugoplasirana reprezentacija.

U konkurenciji pionirki iz BVA će u kvalifikacijama nastupiti 3 reprezentacije na osnovu plasmana na BŠ 2018, a to su Srbija, Grčka i Rumunija, koje su zauzele drugo, treće i četvrto mesto. Turska, pobednik BŠ u Somboru izborila je direktan plasman na EP.

U konkurenciji pionira, BVA će u kvalifikacijama predstavljati 4 reprezentacije: Grčka, Srbija, Rumunija i Crna Gora, selekcije koje su zauzele od 3. do 6. mesta. Plasman na EP sa BŠ iz Istanbula ostvarila je drugoplasirana Turska s obzirom da je Bugarska, pobednik BŠ, istovremeno i domaćin EP.