>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Četiri medalje za Srbe

HALKBANK – BEACH VOLLEY BALKANSKO PRVENSTVO

 

Jelena Blagojević i Vanja Matić u ženskoj, te Stefan Basta i Igor Tešić u muškoj konkurenciji, novi su prvaci Balkana u odbojci na pesku. Srpski reprezentativci osvojili su Halkbank Balkansko prvenstvo u bič voleju koje je večeras završeno u Baru, u Crnoj Gori.

Blagojevićeva i Matićeva su u borbi za zlatno odličje savladale rumunski par Aleksandru i Manole,  2:1, po setovima 21:18, 16:21 i 15:13.

U finalu u muškoj konkurenciji snage su odmerili srpski parovi, Basta i Tešić nadigrali su Markovića i Jovića, 2:0, po setovima 21:10, 21:12.

U polufinalu Blagojevićeva i Matićeva savladale Ivanu Isailović i Milenu Matić, 2:1. U drugom polufinalu Rumunke su nadigrale albanski tandem Kruti – Lala, 2:0. U borbi za treće mesto Isailovićeva i Matićeva bile su bolje od Albanki, 2:0.

U polufinalu kod muškaraca naši predstavnici ubedljivo su nadigrali rivale. Basta i Tešić su bili bolji od Crnogoraca Ćorluke i Ćaćića, 2:0, a Marković u Jović su savladali bosanske predstavnike, Kisića i Teodorovića, 2:0.

Srpski predstavnici su na Halkbank Balkanskom prvenstvu u odbojci na pesku u Baru osvojili četiri medalje, dva zlata, srebro i bronzu. Ovo je najveći uspeh naših odbojkaša u ovom takmičenju.